Consultantul global de real estate Cushman & Wakefield a fost desemnat de inca doi developeri, Mivan si Equest, pentru a furniza servicii de management al proprietatii pentru trei centrele comerciale, numarul contractelor semnate de Cushman & Wakefield pe piata din Romania ajungand astfel la noua.
Printre proiectele din portofoliul Cushman & Wakefield se numara, Shopping City Sibiu, Shopping City Suceava, European Retail Park Targu Mures, European Retail Park Braila, European Retail Park Bacau, Magnolia Center in Brasov. La aceastea se adauga cele trei noi contracte pentru Liberty Mall Bucuresti si Tiago Oradea dezvoltate de Mivan, respectiv Vitantis Shopping Center dezvoltat de Equest.

“Un raport recent al companiei noastre arata faptul ca suntem pe locul al patrulea in Europa in privinta suprafetei de noi centre comerciale anuntate pentru 2008-2010. Aceasta dinamica impune, pe masura ce proiectele anuntate sunt livrate, necesitatea serviciului de management al proprietatii in Romania. Practic o data realizate design-ul si mixul de chiriasi, iar spatiile comerciale inchiriate, managementului proprietatii incepe sa faca diferenta intre centre comerciale. Fiind un serviciu relativ nou pe piata romaneasca, expertiza se gaseste la multinationalele care cunosc acest serviciu din experienta pe care o au in managementul centrelor comerciale din afara Romaniei”, a declarat Silviu Ionici (foto), directorul departamentului de Property Management la Cushman & Wakefield Activ Consulting.

Pentru cele trei centre comerciale, biroul din Romania al Cushman & Wakefield va oferi atat “set-up management” cat si administrarea lor dupa deschidere. “Set-up management”-ul presupune contractarea prestatorilor de servicii pentru centrul comercial (curatenie, paza, intretinerea instalatiilor si a echipamentelor tehnice, montarea si intretinerea sistemelor de monitorizare video, a sistemelor de monitorizare trafic), mentinerea legaturii cu chiriasii pentru amenajarea spatiilor, consultanta pentru design si consultanta de marketing.

Dupa deschidere, serviciile cuprind coordonarea prestatorilor de servicii, consultanta de marketing, facturarea obligatiilor de plata catre chiriasi, urmarirea incasarilor, efectuarea platilor catre prestatori, comunicarea cu chiriasii si inchirierea spatiilor publicitare.

Liberty Center este situat la intersectia Calea Rahovei cu Strada Progresului si are o suprafata inchiriabila de 25.500 mp, cu peste 90 de magazine dispuse pe trei niveluri, urmand sa fie deschis in luna noiembrie a acestui an.

Tiago Mall Oradea, dezvoltat tot de Mivan Group, dispune de o suprafata construita de 46.600 mp, dintre care 25 000 mp inchiriabili.

Vitantis Shopping Center, care a inugurat de curand faza a doua a proiectului este localizat in Sectorul 4, la intersectia Splaiul Unirii cu Soseaua Vitan –Barzesti. Proiectul are principale ancore Praktiker, Carrefour, Technomarket - deja functionale si operatorul de mobila Bontas. Galeria comerciala care se va deschide o data cu Bontas in luna septembrie va gazdui peste 85 de magazine, avand o suprafata totala inchiriabila de 11.300 mp.

Cushman & Wakefield este cea mai mare companie cu capital privat din lume in domeniul imobiliar. Fondata in 1917, compania detine 221 de birouri in 58 de tari si are peste 15.000 de angajati.

Biroul din Romania a fost deschis in ianuarie 2007 prin preluarea biroului asociat Activ Consulting, cu care se colabora de peste 11 ani, devenind astfel Cushman & Wakefield Activ Consulting.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri