Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor a afisat in primul semestru din 2008 un profit net de 14,08 milioane lei (3,8 milioane euro), in crestere cu 30% comparativ cu aceeasi perioada din 2007, pe fondul avansului afacerilor de peste doua ori, potrivit comunicatului remis Bursei.
In prima jumatate a anului trecut, Impact obtinuse un profit net de 10,84 milioane lei.

Cifra de afaceri a companiei a crescut de 2,4 ori, de la 32,1 milioane lei in prima jumatate a anului trecut la 77,6 milioane lei in aceeasi perioada din 2008.

Veniturile totale ale companiei au avansat cu 58,6% in primul semestru din 2008, la 129,56 milioane lei (35,3 milioane euro), fata de intervalul echivalent din 2007, cand acestea au fost de 81,7 milioane lei.
Impact Bucuresti a inregistrat cheltuieli totale de 112,5 milioane lei (30,65 milioane euro) in primele sase luni ale acestui an, in urcare cu 65,6% fata de cele consemnate in aceeasi perioada a anului trecut, care s-au cifrat la 67,9 milioane lei.

In primul semestru al acestui an, Impact Bucuresti a finalizat proiectul imobiliar "Europa", din Oradea, fiind primul de acest fel, realizat in colaborare cu autoritatea locala.

In prezent, Impact face demersurile necesare pentru demara constructia unui imobil de locuinte in Bucuresti. De asemenea compania a semnat un alt contract ce va fi derulat in parteneriat cu Consiliul Cluj-Napoca. Lucrarile pentru cele doua proiecte vor incepe luna aceasta. Pe langa sporirea profitului, gradul de indatorare al companiei a scazut de la 68%, nivel inregistrat in iunie 2007, pana la 33%, la jumatatea acestui an.

Potrivit comunicatului transmis de Impact, scaderea gradului de indatorare creste potentialul de atragerea al altor imprumuturi, in scopul demararii de noi proiecte.

Impact Developer & Contractor Bucuresti are un capital social de 200 milioane lei (56,54 milioane euro), divizat in doua miliarde actiuni cu valoarea nominala de 0,10 lei. Actionarii principali ai companiei sunt Dan Ioan Popp, cu o detinere de 27,96%, si Daniela Sandulescu, care controleaza 11,30% din totalul actiunilor. Julius Baer International Equity Fund are o detinere de 8,46%.

Compania are o valoare de piata de 388 milioane lei (109,7 milioane euro), corespunzatoare ultimei cotatii de 0,194 lei/titlu, stabilita in cadrul sedintei de tranzactionare de joi. Titlurile Impact se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori, sub simbolul IMP.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri