Cladirile rezidentiale mici revin in trend in 2009 pe fondul crizei de pe piata imobiliara, preturile de constructie se vor reduce la jumatate, cele ale locuintelor sunt deja in cadere libera, iar vanzarile din stadiu de proiect practic nu mai exista, au spus investitorii bulgari citati de Dnevnik.
"Investitorii care si-au anuntat proiecte la scara mare nu vor mai incepe sa construiasca, in timp ce companiile internationale importante si fondurile de investitii vor fi lovite cel mai greu", prognozeaza directorul executiv al companiei Green Life, Nikolai Pehlivanov.

La randul sau, proprietarul Sofbuild, Arkadii Chorbadjiiski, sustine ca anul viitor, cladirile cu o suprafata cuprinsa intre 3.000 mp si 5.000 mp vor fi cele mai cautate din cauza riscurilor mai mici.

Si Mekushin Ivan, directorul Grupului Winslow, companie care are in lucru construirea unui complex imobiliar, estimeaza ca preturile vor scadea pe toate segmentele pietei imobiliare in 2009, scrie NewsIn.

Totodata, investitorii mai spun ca scaderea preturilor terenurilor va duce deasemnea si la costurile mai mici pentru locuinte, iar speculatorii vor fi obligata sa vanda mult mai ieftin.

Potrivit Dnevnik, citat de NewsIn, cu toate ca apartamente din complexul Winslow Gardens sunt oferite la preturi de de 1.200 euro/mp -1.500 euro/mp, in ultimele trei luni doar trei apartamente au fost vandute in stadiu de proiect.

Analistii imobiliari bulgari sustin ca, in acest moment, cel mai mare obstacol pentru antreprenori este reticenta bancilor de a acorda imprumuturi fara a fi necesara o co-finantare de cel putin 50%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri