Targurile imobiliare atrag vizitatori mult mai seriosi si mult mai interesati de achizitia unei case, datorita programului Prima Casa initiat de Guvern.
Aproximativ 120 de proprietati au fost achizitionate cu banii cash in perioada 29-31 mai, in cadrul Targului imobiliar Project Expo, desfasurat la Palatul Copiilor din Capitala, a declarat, citat de NewsIn, managing partner Project Events, Sorin Sararu.

Interesul cumparatorilor a fost mult mai mare la aceasta editie, fata de anterioara, care a avut loc in luna martie, cand au fost vandute 84 de proprietati.

"La aceasta editie am avut in jur de 8.500 - 9.000 de vizitatori si nu ne-am asteptat sa vina chiar atatia. In toamna, deocamdata nu stim perioada exacta, vom organiza in Bucuresti o noua editie a Project Expo", a adaugat Sararu.

De asemenea, acesta a spus ca tinerii pana in 35 de ani, care si-au aratat interesul sa-si achizitioneze prima casa, au beneficiat, pe perioada targului, din partea participantilor, de o reducere de 10%.

Reprezentantul dezvoltatorului AlfaRom Holding, Florin Voicu, a declarat ca acest targ a atras vizitatori mult mai seriosi si mult mai interesati de achizitia unei case, datorita programului initiat de Guvern ("Prima casa" - n.r.).

"Acest targ a beneficiat de mult mai putina publicitate decat cele de la Palatul Parlamentului sau Sofitel, insa datorita programului initiat de Guvern vizitatorii sunt mult mai seriosi si mult mai interesati. Avem 30 de persoane inscrise pentru "Prima casa", a spus directorul de vanzari al AlfaRom Holding, Florin Voicu.

El a precizat ca accepta avansul de 5% si face toate demersurile necesare pentru cumparatori in relatia cu bancile.

Florin Voicu a adaugat ca, de la inceputul anului, a vandut 34 de apartamente, iar comparativ cu anul trecut preturile au fost reduse cu aproximativ 30%. De asemenea, reprezentantul AlfaRom Holding a precizat ca, in cursul acestui an, dezvoltatorul va incepe constructia unei cladiri de birouri in zona Pache Protopopescu si a unei cladiri de locuinte in zona Floreasca.

De asemenea, Adrian Achim, directorul de vanzari al RPF Development, dezvoltatorul Vitan Residence, a declarat pentru NewsIn ca din cei 300 de vizitatori care au trecut pe la standul lor si au dorit o oferta concreta, 30 au si vizitat santierul lucrarilor.

"Proiectul este lansat de doi ani, iar aproximativ 75% din acesta este ocupat. Anul acesta am reusit sa vindem 38 de apartamente, iar preturile au ramas cam aceleasi de anul trecut", a spus directorul de vanzari al RPF Development, Adrian Achim, care a completat ca actuala editie a targului a avut un feed-back mai bun.

Consilierul imobiliar al KTIK Development, Radu Mihai, prezent la targ cu ansamblul rezidential Privighetori Baneasa, a declarat ca dezvoltatorul a vandut, de la inceputul anului, 40 de apartamente, iar preturile au fost scazute cu aproape 60 - 70 de procente, pana la 1.000 de euro pe metru patrat.

"Nu am o explicatie pentru acest fenomem, insa cele mai cautate locuinte sunt apartametele cu trei camere si garsonierele", a adaugat consilierul imobiliar al KTIK Development, Radu Mihai.

Targul de imobiliare Project Expo, la care au participat circa 30 de dezvoltatori si brokeri de credite, s-a desfasurat in perioada 29-31 mai la Palatul Copiilor din Capitala, si, potrivit organizatorilor, a beneficiat de un buget de promovare de 150.000 euro.

Cea mai ieftina oferta de la targul imobiliar Project Expo a fost o vila cu trei camere, cu o suprafata de circa 97 mp, pe structura din lemn, in valoare de 15.000 euro, in timp ce o vila din Izvorani, cu o suprafata totala de 420 mp, s-a aflat printre cele mai scumpe oferte, aceasta costand 215.000 euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri