Grupul italian Nusco, care activeaza pe piata locala in imobiliare si in productia de usi si ferestre, se afla in negociere cu mai multe lanturi hoteliere pentru constructia unei unitati de patru stele in Capitala.


Daca in urma negocierilor nu se va ajunge la niciun rezultat favorabil, Nusco va ridica o cladire de birouri. “Am facut proiectul si am platit mai multe taxe catre autoritati. Daca negocierile vor avea succes, ne putem apuca de constructie. Momentan, discutam cu Radisson si cu Novotel, dar si cu alti hotelieri. In cazul in care nu vom reusi sa ajungem la un acord pentru un hotel, vom construi o cladire de birouri”, a declarat, pentru Wall-Street, Michele Nusco, CEO Nusco.

Proiectul va fi amplasat pe un teren de circa 2.500 de metri patrati aflat in posesia grupului italian, in zona Barbu Vacarescu din Bucuresti. Schita hotelului arata ca unitatea va avea 180 de camere de cazare, iar regimul de inaltime va fi parter plus 11 etaje.

Investitia totala va fi de peste 25 milioane de euro. “ Costul investitiei pentru cladirea de birouri ar fi similar”, afirma Michele Nusco.

Grupul Rezidor, care opereaza la nivel international peste 300 de hoteluri, cu peste 60.000 de camere, a inaugurat anul trecut Radisson SAS, cel mai mare hotel de cinci stele din Capitala, care dispune de 424 de camere. Hotelul de pe Calea Victoriei este singurul brand Radisson din Romania.

De asemenea, grupul Accor detine pe piata locala un singur hotel Novotel, de patru stele, situat tot pe Calea Victoriei.

Bucurestiul avea 40 de hoteluri de patru stele la sfarsitul anului trecut, dintr-un total de 122, potrivit unui studiu realizat de firma de cercetare Trend Hospitality.

Italienii ar putea construi in viitor o cladire turn (Nusco Building) care sa cuprinda spatii de birouri, rezidentiale si camere de hotel. “Am vazut asa ceva in Statele Unite. Constructia avea la un etaj spatii rezidentiale, la un altul - birouri si la un alt nivel - camere de hotel. Ceva similar as vrea sa construim si in Bucuresti, chiar daca totul este in stadiu de plan acum, nu e nimic concret. O astfel de cladire ar avea 22-25 de etaje, iar costul investitiei ar depasi 50 de milioane de euro”, spune Michele Nusco.

Grupul italian dispune de un teren de 7.000 de metri patrati, tot in zona Barbu Vacarescu, pe care ar putea fi dezvoltat proiectul.

Grupul mai este prezent pe piata imobiliara din Bucuresti cu alte doua proiecte, unul de spatii de birouri Nusco Tower (zona Barbu Vacarescu) si unul de locuinte, Rezindential Luca Stroici. “Nusco Tower va fi gata in aprilie 2010, in vreme ce constructia proiectului rezidential va demara la sfarsitul lunii iulie”, subliniaza CEO-ul grupului italian.

Nusco Tower va avea o suprafata de circa 34.000 de metri patrati construiti si un regim de inaltime de parter plus 19 etaje. In prezent, constructia Nusco Tower este aproape la jumatate. “Am reusit sa inchiriem circa 30% din Nusco Tower, adica 7.000 de metri patrati, la un pret de 16 euro/metru. Ne dorim ca pentru inchirierea ulterioara sa obtinem un pret mai bun”, spune Michele Nusco.

Investitia totala in Nusco Tower se ridica la 50 de milioane de euro, 30% din cost fiind acoperit din surse proprii, restul dintr-un credit de la Unicredit Tiriac Bank.

Constructorul Nusco Tower este grupul Coifer, controlat de compania poloneza Polimex – Mostostal. Acelasi constructor ar putea participa si la realizarea hotelului de patru stele.

In ceea ce priveste proiectul rezidential, acesta va cuprinde 42 de apartamente, de 2-4 camere.

“Locuintele vor avea un pret de 2.200-2.800 de euro/metru patrat”, mentioneaza Michele Nusco. Valoarea investitiei este de 6 milioane de euro.

Grupul Italian mai detine trei cladiri de birouri in Bucuresti, achizitionate in ultimii ani, a caror suprafata totala este de circa 15.000 de birouri. “ Cladirile sunt situate in Floreasca, Aviatorilor si in zona Nicolae Caramfil si sunt ocupate la un grad de 80-90%. Din cauza crizei financiare, au fost anumiti chiriasi care au decis sa plece, insa ne aflam in negocieri cu alte firme”, mentioneaza Nusco.

Italienii detin in Romania circa 50 de hectare de pamant, din care doua in Pantelimon, 12 in Tunari, doua pe DN1 si alte doua in Voluntari. De asemenea, fabrica de usi si de ferestre detinuta de grupul Nusco in zona Aurel Vlaicu din Bucuresti este amplasta pe un teren de 30 de hectare.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri