Topul celor mai scumpe zone rezidentiale din Bucuresti arata diferit fata de aceeasi perioada a anului trecut: zona Unirii a pierdut locul intai, acesta fiind ocupat in prezent de zona Dorobanti, unde pretul pe metru patrat se apropie de 1.750 euro.
Primul loc in topul zonelor cu cele mai scumpe apartamente din Bucuresti era ocupat, la data de 31 decembrie 2009, de cartierul Dorobanti, cu o pret mediu cerut de 1.747 euro/mp de suprafata utila, potrivit unei analize realizata de portalul imobiliare.ro.

Pe locul al doilea se claseaza zona Unirii, cu un pret mediu solicitat 1.710 euro/mp si Decebal, cu 1.687 euro/mp.

„Topul arata diferit fata de inceputul anului 2009, cand pe primul loc se situa zona Unirii, cu o valoare medie de 2.467 euro/mp, in timp ce Dorobanti ocupa doar pozitia a treia, cu o valoare medie de 2.321 euro/mp”, sustin cei de la imobiliare.ro.

Preturile apartamentelor din zonele de top ale Capitalei au scazut mai mult decat media inregistrata in Bucuresti in ultimul an, respectiv 22,4%. Apartamentele din Dorobanti s-au ieftinit in medie cu 24,7%, cele din Unirii cu 30,7%, iar cele din Decebal cu 28.8%.

La polul opus, cartierul cu cele mai ieftine apartamente din Bucuresti a ramas Rahova, unde, pentru un metru patrat de suprafata utila se cerea, la sfarsitul anului trecut, 1.124 euro.

Imobiliare.ro a fost lansat in ianuarie 2000 si are peste14.000 de vizitatori unici pe zi. Actionarul majoritar al portalului este fondul de investitii american New Century Holdings (NCH), care mai controleaza pe piata locala si producatorul de panificatie Vel Pitar.

Citeste si Top 5 cele mai ieftine zone rezidentiale din Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri