Portofoliul de proprietati al fondului austriac de investitii CA Immo din Romania, respectiv cele trei cladiri de birouri detinute in Bucuresti, s-a devalorizat cu 22,3% in ultimul an, coborand de la 115,7 la 89,9 milioane de euro.
CA Immo detine pe plan local proiectele de birouri Bucharest Business Park (foto) si Opera Center I si II, toate cumparate de la dezvoltatorul ceh Portland Trust, in perioada 2003-2005.

La sfarsitul anului 2009, cele trei cladiri valorau 89,9 milioane de euro, cu 22,3% mai putin fata de valoarea estimata la sfarsitul anului 2008, respectiv 115,7 milioane de euro, se arata in raportul financiar al CA Immo.

Desi gradul de ocupare in cele trei proiecte a scazut de la 100% la 99%, veniturile din chirii au crescut de la 8,7 la 8,9 milioane de euri in cursul ultimului an. Una din companiile care a renuntat la sediul din Bucharest Business Park a fost consultantul imobiliar Colliers International, care si-a mutat sediul in Floreasca Business Park, un proiect dezvoltat tot de Portland Trust.

Bucharest Business Park are o suprafata de 25.800 mp si a fost cumparata in anul 2005. Opera Center I are o suprafata de 11.480 mp si a fost achizitionata in 2003, in timp ce Opera Center II are 3.300 mp si a fost cumparata in anul 2004.

CA Immo mai este implicat pe piata locala in dezvoltarea unui centru comercial in orasul Arad, care ar urma sa aiba o suprafata de 16.700 mp, insa inceperea lucrarilor de constructie a fost amanata pe termen nedeterminat.

Fondul de investitii are in dezvoltare si un parc comercial in Sibiu, unde lucrarile de constructie au inceput in luna august 2009, urmand a fi finalizate in trimestrul al doilea al acestui an. “Au loc negocieri avansate pentru inceperea constructiei la faza a doua a proiectului. Ambele faze vor totaliza circa 80.000 mp, iar investitia este estimata la 100 milioane de euro”, se mai arata in raportul fondului.

CA Immo International este parte a grupului CA Immo si desfasoara activitati de investitii in Austria, Germania si Europa de Est, vizand imobile cu destinatie comerciala.

Sursa foto:
caimmointernational.com


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri