Dezvoltatorul centrului comercial Colosseum din zona Chitila a semnat un contract de cooperare cu Consiliul General al Municipiului Bucuresti prin care se obliga sa construiasca in vecinatatea proiectului o gradinita pentru copii si un azil pentru batrani, investitia totala ridicandu-se la 570 milioane de euro.
Contractul incheiat intre compania Nova Imobiliare, dezvoltatorul Colosseum si Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) prevede “dezvoltarea si oprerarea unui centru comercial de mari dimensiuni, precum si dezvoltarea in vecinatatea Colosseum a unei gradinite pentru copii si a unui asezamant pentru asistenta si ingrijirea persoanelor varstnice, investitie care va fi realizata in doua etape si va insuma peste 570 milioane de euro”.

Dezvoltatorii Colosseum se angajeaza sa finalizeze prima etapa a proiectului, cu o suprafata de peste 58.000 mp, pana la data de 30 septembrie 2011. Principalii chiriasi ai acestei faze vor fi Carrefour (cu o suprafata de 16.424 mp), Leroy Merlin ( 18.687 mp) si alte opt spatii comerciale cu suprafete cuprinse intre 1.500 si 7.000 mp, se arata in documentul CGMB.

Etapa a doua a Colosseum va incepe la data de 31 martie 2011 si va fi finalizata pana la data de 30 septembrie 2013, avand o suprafata de 336.608 mp si peste 5.500 de locuri de parcare supraterane sau la nivelul solului.

Despagubiri de 5.000 euro/zi pentru intarzieri


In plus, dezvoltatorul se obliga sa construiasca o gradinita pentru copii si un azil pentru batrani pana la data de 30 noiembrie 2011, orice intarziere fiind penalizata cu 1.000 euro/zi. De asemenea, Nova Imobiliare ar putea plati despagubiri de 5.000 euro/zi pentru orice intarziere a celor doua faze ale Colosseum.

Prin toate aceste dezvoltari vor fi create 5.000 de locuri de munca permanente si temporare, se mai arata in documentul citat.

La randul ei, Primaria Capitalei a anuntat ca va cheltui 54 de milioane de lei (circa 13 milioane de euro) pentru lucrari de infrastructura in zona 16 Februarie – Godeanu, care vor facilita accesul catre centrul comercial.

In aceste sens, Primaria promite in prima etapa modernizarea Soselei Chitila in zona de est a centrului Colosseum, incluzand si amenajarea a doua pasaje subterane si modernizarea partii de sud a strazii Godeanu. In a doua etapa, Primaria promite modernizarea soselei Chitila in zona de vest Colosseum, incluzand amenajarea a doua pasaje subterane, precum si modernizarea partii de nord a strazii Godeanu.

Nova Imobiliare a anuntat recent inceperea lucrarilor de constructie pentru prima faza a Colosseum, investitia fiind estimata la cel mult 90 milioane de euro, potrivit lui Ellisseos Ulysses Vafiadis, director al companiei Nova Imobiliare.

Investitia totala in centrul comercial Colosseum a fost estimata la circa 350 milioane de euro in urma cu aproape un an.

Citeste si Cronica unei relansari de mall: Colosseum.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri