Vanzarile de locuinte noi au crescut puternic in iunie pe piata americana, dupa ce au atins un nivel minim record in luna precedenta, iar numarul locuintelor de vanzare a ajuns la minimul ultimilor 42 de ani.
Potrivit Departamentului Comertului, vanzarile de locuinte noi au urcat cu 23,6% in iunie, la un nivel anualizat de 330.000, de la 267.000 in mai. Avansul din iunie a fos cel mai mare incepand cu mai 1980 si a compensat aproape in totalitate declinul istoric de 36,7% din luna anterioara.
Analistii consultati de Reuters se asteptau ca numarul vanzarilor sa urce la 320.000 de unitati, informeaza Mediafax.

Datele arata ca piata imobiliara ar putea fi aproape de a depasi distorsiunile rezultate in aprilie odata cu incheierea unui popular program de stimulare a creditarii ipotecare.

Evolutia din iunie a redus stocul de locuinte noi cu 1,4%, la 210.000 de unitati, minimul incepand cu 1968. Pretul mediu al locuintelor noi a coborat cu 1,4% in luna iunie, la 213.400 de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri