Capitalul global pentru investitiile imobiliare s-ar putea ridica pana la 281 miliarde de euro anul viitor, in crestere cu 22% comparativ cu cifrele estimate la sfarsitul lui 2009, arata o analiza a companiei de consultanta imobiliara DTZ.
"Cea mai mare crestere a capitalului disponibil va fi inregistrata in Statele Unite (97 miliarde de dolari), unde se asteapta o majorare cu 54% fata de estimarile noastre din decembrie 2009. Si Asia Pacific inregistreaza o crestere cu 29%, cumuland un capital de 71 miliarde de dolari, in timp ce majoritatea capitalului disponibil este concentrat in Europa (112 miliarde de euro), situatie neschimbata de la ultima estimare", se arata in analiza DTZ.

Raportul DTZ reliefeaza revenirea companiilor listate si a celor private, firmele listate cumuland 17% din capitalul disponibil, comparativ cu 4% in luna decembrie 2009. Capitalul provenit de la companiile private este de 14% din totalul disponibil in prezent, pornind de la o valoare precedenta de 3%.

‘’Fondurile manageriate de catre terti reprezinta inca sursa principala de capital, chiar daca ponderea lor a scazut de la 77% la 49%’’, mai spun consultantii DTZ.

DTZ, prezenta si pe piata locala, este o companie globala de consultanta imobiliara, cu birouri in 140 de orase din 42 de tari, acoperind Europa, Orientul Mijlociu si Africa, Asia Pacific si America.

Pe plan local, DTZ Echinox este unul in cei mai importanti jucatori din piata de consultanta imobiliara, cu afaceri de 2,5 milioane de euro afisate pentru anul 2009.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri