Fosti ministri precum Ilie Sarbu, Mariana Campeanu, Ioan Rus, Andrei Marga si persoane care ar prelua pentru prima data portofolii, precum Liviu Voinea, Titus Corlatean, Relu Fenechiu, Corneliu Dobritoiu, Mircea Diaconu, dar si Varujan Pambuccian sunt variante vehiculate pentru Cabinetul Ponta.
Update ora 11:15: Lista noului Guvern va fi facuta publica in 1 mai, a anuntat, la Brasov, premierul desemnat Victor Ponta, precizand ca la Agricultura il va sustine pe liderul PC Daniel Constantin, scrie Mediafax.

Victor Ponta a spus ca spera ca noul guvern sa poata fi prezentat Parlamentului in 7 mai.

El nu a dorit sa faca publice nume ale viitorilor ministri, singura dezvaluire fiind pentru Ministerul Agriculturii, unde a spus ca il va sustine pe liderul PC Daniel Constantin.

Victor Ponta a afirmat ca portofoliile vor fi impartite tinandu-se cont de principiul paritatii si ca nu garanteaza ca acesti ministi vor ramane in functie dupa luna noiembrie.

Premierul desemnat a mai spus ca isi doreste ca viitori ministri sa fie oameni cu experienta in ministerele la care vor fi desemnati si sa cunoasca foarte bine domeniile respective.

"Optiunea mea este ca pentru acest guvern specialde sase luni functiile de ministri sa fie ocupate preponderent sau in exclusivitate de oameni care au ocupat functii de ministri sau secretari de stat. Fiind vorba despre un mandat special pe sase luni, cred ca nu este timp pentru invatat. Vreau sa ma bazez pe oameni care cunosc foarte bine ministerele si cum functioneaza ele", a adaugat Ponta.

Liderii partidelor din USL nu au inceput vineri negocieri pentru desemnarea ministrilor, asteptand ca Victor Ponta sa fie desemnat oficial premier de catre presedintele Traian Basescu.

Totusi, cele trei partide au de mai mult timp candidati de ministri. In plus, sunt social-democrati si liberali care asteapta nominalizarea in Guvern.

De asemenea, surse din USL sustin ca, in schimbul votarii motiunii de cenzura si sustinerii viitorului Guvern, liderul deputatilor minoritatilor, Varujan Pambuccian, ar fi solicitat portofoliul Comunicatiilor.

Totodata, si Mircea Geoana este vehiculat pentru preluarea portofoliului Afacerilor Europene.

In plus, singurul ministru din Cabinetul Ungureanu care si-ar putea continua mandatul, fiind de altfel si cel mai longeviv ministru, este Catalin Predoiu la Justitie.

Pe de alta parte, si presedintele PC, Daniel Constantin, urmeaza sa fie desemnat ministru. Acesta ar fi calificat pentru Agricultura, insa de acest portofoliu ar putea fi interesant si Ilie Sarbu, care a mai condus de doua ori ministerul si care este si socrul lui Victor Ponta. Conform unor surse din USL, daca Ilie Sarbu va prelua Agricultura, ar urma ca Daniel Constantin sa preia un nou minister pentru IMM-uri.

Astfel, numele vehiculate pana in prezent pentru diferite portofolii sunt:

Finante Publice - Liviu Voinea
Administratie si Interne - Ioan Rus, Dan Nica, Liviu Dragnea
Economie - Varujan Vosganian, Claudiu Doltu
Afaceri Externe - Titus Corlatean
Afaceri Europene - Mircea Geoana
Transporturi - Relu Fenechiu, Sorin Bota, Eduard Hellvig
Mediu - Rovana Plumb, Carmen Moldovan
Dezvoltare si Turism - Alin Burcea
Aparare - Corneliu Dobritoiu
Cultura - Mircea Diaconu
Justitie - Catalin Predoiu, Dan Sova
Comunicatii - Varujan Pambuccian
Munca - Mariana Campeanu
Educatie - Andrei Marga
Sanatate - Eugen Nicolaescu, Nicolae Banicioiu, Florian Popa
Agricultura - Ilie Sarbu, Daniel Constantin

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri