Conferinta ERMAS aduce in fiecare an in Romania economisti care au facut cariera in universitati din top 100 mondial, precum Sorbona, MIT, Oxford sau Berkley. Niciunul dintre acestia, printre care se numara si Florin Bilbiie, care este considerat unul dintre cei mai buni macroeconomisti ai lumii, nu s-ar califica, conform criteriilor CNATDCU, pentru un post de profesor de economie la universitatile din Romania, conform Adevarul.

Florin Bilbiie - cercetator la Paris School of Economics si la Universite Paris 1 Pantheon-Sorbonne, despre care s-a spus ca ar fi sansa Romaniei la un premiu Nobel, Mihai Manea - profesor la Massachusetts Institute of Technology (MIT), Nicolae Bogdan Garleanu - profesor la Universitatea California Berkley sau Cosmin Ilut - cercetator la Stanford Institute for Economic Policy Research sunt cativa dintre zecile de economisti romani care activeaza in universitati aflate in Top 100 din lume, indiferent de clasificarile la care ne referim, invitati in 2014 si in 2015 la ERMAS (Conferinta Stiintifica Anuala a Economistilor Romani din Mediul Academic din Strainatate).

Una dintre dintre cele mai frecvente intrebari pe care au auzit-o economistii din strainatate, fie din partea presei, fie din partea colegilor romani, a fost : „Exista vreo sansa sa va intoarceti acasa?”. Raspunsul unora dintre ei: „Nu cred ca as face fata criteriilor din Romania” nu poate fi considerat decat o gluma, in conditiile in care am fi tentati sa spunem ca cercetatori si cadre didactice care au reusit sa-si faca un nume la cele mai bune universitati din lume ar avea usile deschise in Romania.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Andrey Popov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri