Multi antreprenori isi doresc sa aiba angajati bine pregatiti, precum au companiile mari, dar la fel de multi se gandesc ca nu au nicio sansa in fata corporatiilor, scrie Entrepreneur. Cititi in articolul urmator cum puteti atrage talente la fel de valoroase precum angajatii companiilor mari cu care concurati.
Vorbiti cu prietenii si familia.

Decat sa lansati un anunt de angajare si sa primiti 2.000 de CV-uri, mai bine spuneti-le colegilor, familiei si prietenilor ca doriti sa recrutati o persoana noua. Poate ei cunosc pe cineva care vrea sa lucreze intr-o organizatie mica. De exemplu, 60% dintre antreprenorii americani apeleaza la cunoscuti atunci cand fac angajari, arata un studiu realizat in SUA de compania Manta.

Apelati la persoane care au absolvit de curand facultatea.

De obicei, absolventii abia asteapta sa isi gaseasca un loc de munca si sa nu mai apeleze la parinti pentru a avea bani de buzunar. Daca aveti o pozitie pentru care ati putea pregati pe cineva, atunci nu ezitati sa apelati la un tanar cu potential.

Permiteti lucrul de acasa.

Acesta optiune ii atrage foarte mult pe angaiatii tineri. Practic, foarte multi dintre ei cred ca este corect sa poata lucra de acasa, de la un client sau dintr-o cafenea atata timp cat isi indeplinesc sarcinile.

Iar, pentru acest lucru, de cele mai multe ori, nu au nevoie decat de un laptop si conexiune la internet. Tot un studiu realizat in SUA arata ca peste jumatate dintre tinerii intre 20 si 35 de ani iau in consideratie aceasta optiune cand isi aleg locul de munca.

Creati locuri de munca flexibile.

Multi angajati sunt nevoiti sa lucreze la ore mai putin obisnuite pentru ca trebuie sa isi ia copiii de la scoala ori gradinita sau pentru ca se duc chiar ei la scoala.

Daca veti oferi mai multa flexibilitate, s-ar putea sa aveti mai multe sanse sa angajati persoane de calitate.

Oferiti-le mai multe responsabilitati oamenilor, dar si recompense.

Chiar daca pot oferi pachete salariale foarte atragatoare si traininguri continue pentru angajati, un lucru foarte important pe care o companie mare nu-l poate oferi este legat de responsabilitatile unui salariat.

Astfel, de cele mai multe ori, intr-o corporatie un angajat este doar o mica parte dintr-o masinarie enorma, in timp ce intr-un start-up, angajatii au sansa sa participe la deciziile luate de conducerea companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri