Un absolvent de finante-banci si un instructor-coregraf de dans au pus la punct un centru sportiv inspirat din modelele vazute la New York, incercand sa acopere un segment care nu exista in orasul Sibiu. „Vrem sa aratam ca si tinerii romani vor sa faca ceva in tara, chiar daca se lupta cu sistemul!”.
Radu Cotofana(25 ani) si Casiana Stoica(23 ani) (Foto) au pornit proiectul GymboDance dintr-o necesitate – lipsa centrelor sportive complexe in orasul Sibiu, pierderea de timp cu deplasarile pentru predarea orelor de dans copiilor la ei acasa si, per total, veniturile reduse comparat cu eforturile depuse.

„Ne-a venit ideea crearii unui mic business – propria noastra sala de dans, unde copii sa aiba conditiile necesare de a practica acest sport si nu numai. Dupa un tur al orasului New-York cu citybus-ul mi-au atras atentia salile de sport de la etajul 1 al fiecarui zgarie nor din Manhattan. Era seara si am putut vedea in amanunt. Fiecare sala de sport era plina ochi! Categoric cultura de miscare in America este la un nivel net superior fata de tot ceea ce se intampla in Romania”, subliniaza Radu Cotofana.

Principala problema de care s-au lovit cei doi a fost gasirea unui spatiu potrivit pentru acest tip de activitate. Dupa mai multe luni de cautare, in vara anului 2010 cei doi au gasit un spatiu mare, potrivit pentru group fitness (activitati sportive de grup care se desfasoara in compania unui instructor – n.r.).

„Ponderea cea mai mare in totalul investitiei a fost sa aducem spatiul la un nivel ridicat si anume spatiul open-space l-am impartit in 2 sali de activitati, 2 vestiare, camera de masaj si receptie+bar sportiv. Investitia in aceasta amenajare s-a ridicat in jurul la 20.000 euro. A urmat apoi partea de accesorii pentru desfasurarea activitatilor + partea de sonorizare in total aproximativ 5.000 euro”, detaliaza Cotofana.



Sursa fondurilor
a fost din economii precum si din partea unei companii care ii sprijina atat cu consultanta cat si cu resurse financiare.

La inceput, in urma cu mai putin de un an, echipa a fost formata din cei doi initiatori precum si un colaborator. In prezent sunt sase si mai cauta colaboratori pentru desfasurarea unor activitati sportive „insa este o problema – in Sibiu nu se gasesc”.

Pasionat de Internet si tot ce inseamna mediul social, tinerii au apelat la Facebook pentru promovare si, spun ei, a fost o decizie buna. „La nicio saptamana de cand deschisesem sala aveam 50 de clienti cu abonament facut”.

Lupta mare a fost cu mentalitatea clientilor si lipsa culturii fata de sanatate si miscare. Neavand variante in Sibiu decat pe partea de Fitness cu aparate , a cazut in datoria noastra sa-i ajutam si sa le oferim sansa de a descoperi acest domeniu atat de benefic pentru ei”, spune Radu Cotofana.

Cei doi tineri subliniaza ca, la nivelul Sibiului, nu mai exista un centru sportiv integrat cu atatea activitati si astfel de conditii. „ Mai sunt instructori care desfasoara astfel de activitati insa apeleaza la o sala de sport a unui liceu/scoala si isi desfasoara acolo activitatea. Organizam petreceri tematice, chiar saptamana trecuta am avut petrecere de Halloween care a fost un succes cu o participare de 65 de clienti”. Pentru a-i atrage pe clienti, cei doi ofera si gratuitati – ceai sau apa, deservind toate categoriile de varsta. „Cel mai mic client al nostru are doar 4 ani si cel mai in varsta are 70”.

1. Cat de des faceti sport?

2. Ati prefera sa faceti sport intr-o sala profesionala, sau de unul/una singur(a)?




Pretul abonamentelor difera in functie de cat timp doreste clientul sa participe la activitati. Intervalul este intre 60 si 150 lei. „In momentul de fata avem in jur de 400 de clienti insa odata cu introducerea unor noi activitati numarul acestora va creste”, spune Radu Cotofana.

Aproape toate castigurile sunt reinvestite in business insa este foarte posibil ca ei sa apeleze in viitorul mediu la un credit pentru a aduce in Sibiu o serie de antrenamente care implica acccesorii de ultima generatie. „Mentionez insa ca, mai departe de echipamente, este extrem de important si instructorul – in acest domeniu el reprezentand ponderea cea mai mare in deciza clientului de a alege respectiva sala”.

La aproape 10 luni de la lansare, cei doi tineri „traiesc din acest proiect”.

Planuri de viitor

Pe langa extinderea domeniilor de activitate ale salii, tinerii antreprenori mai vor sa realizeze programe interactive si distractie pentru copii. „Avem in plan
deschiderea unei agentii de turism care sa realizeze tabere tematice pentru copii, in special de dans. De asemenea, vrem sa lansam un eveniment sportiv la nivel local in care sa angrenam toti furnizorii de servicii sportive in beneficiul sibienilor. Mai exact, sa scoatem sibienii la miscare”, spun ei.

Tot in viitorul mediu, vor sa dezvolte un departament de intretinere corporala si sa atraga cat mai multi clienti corporate care sa ofere angajatilor pachete sportive/de intretinere corporala.

Ce parere aveti de initiativa celor doi? Considerati ca se vor putea extinde? Comentati mai jos.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri