Divizia de investitii a Deutsche Telekom, Deutsche Telekom Capital Partners, are in portofoliu peste 70 de companii, printre care se numara nume precum Screemo, SafeBreach (in curand, interviu exclusiv pe WALL-STREET Pro) sua Wunderlist. Fondul are disponibili peste 500 de milioane de euro, pe care urmareste sa ii investeasca in start-up-uri.

Guy Horowitz este investitor cu experienta pe mai multe continente si este unul dintre partenerii DT la Tel Aviv, unde Deutsche Telekom a deschis recent un sediu.

“Investim intre 5 si 15 milioane de dolari in startup-uri, in diferite stadii de dezvoltare ale lor”, spune Guy. “Evident, in functie de nevoile companiilor, gradul lor de dezvoltare si alti factori, sumele variaza de la caz la caz”, subliniaza Guy. Practic, DTCP cauta investitii de tip venture sau private equity; divizia are sediul principal in Germania, Hamburg, dar si in Silicon Valley si, mai recent, Tel Aviv.

“Nu ai cum sa fii fond de investitii serios si sa nu fii prezent in SUA – nu este doar un sediu, este o rampa de lansare!”, spune Guy Horowitz.

DTCP a investit deja peste 2 miliarde de dolari in startup-uri.

Cele trei ingrediente esentiale pentru un startup

Sunt trei ingrediente principale care sunt judecate si masurate de echipa de investitii a Deutsche Telekom – oamenii, tehnologia din spatele startup-ului si, nu in ultimul rand, cererea de pe piata.

“DTCP construieste un pod intre Silicon Valley, SUA, Europa si Israel, considerata natiune start-up. Ne axam pe asset-uri care se axeaza pe tehnologie cu drepturi de proprietate intelectuala sofisticate si potential high disruptive”, spune oficialul DTCP. El considera ca, in viitorul nu prea indepartat, totul va fi conectat – vorbim de Internet of Thngs, Cyber security, experiente conectate, Inteligenta Artificiala, cloud si infrastructura de retea.

“Speram sa facem multe investitii in companii israeliene. Pe langa sume de bani, oferim si avantaj strategic. Suntem interesati in special de companii care au tehnologie complementara cu Deutsche Telekom, incercam sa ne diferentiem de concurenta, sa inovam, astfel incat sa nu fim Sony sau Nokia, nu vrem sa ajungem acolo”.

Deutsche Telekom este prezenta in Romania prin operatorul Telekom.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri