EuroGSM, companie specializata in vanzarea de produse GSM si telecomunicatii a francizat deja primele noua magazine, si are in plan inca opt pana la finele anului.
Compania a semnat contracte de franciza cu doua retele de dealeri, Narancs si BBComp, a declarat pentru Wall-Street directorul de marketing Dan Dobrota. Astfel, s-au semnat contracte pentru noua magazine si sunt in curs de semnare cu alte doua retele de dealeri tot pentru noua magazine, potrivit lui Dobrota.

„Plus, pana la sfarsitul anului estimam semnarea a opt contracte de franciza in intreaga tara”, a adaugat oficialul.

EuroGSM a lansat in luna aprilie a acestui an sistemul de franciza. Conceput ca un model de afacere pe patru nivele, EuroGSM presupune investitii initiale ale achizitorilor de la 20.000 euro la 60.000 euro si anticipeaza recuperarea acestora intre 18 si 24 de luni.

„Sistemul de franciza este unul stratificat, pe 4 tipuri de magazine, Bronze, Silver, Gold, Platinum, in functie de urmatorii parametri: ponderea Orange in oras, indicator demografic si veniturile populatiei, potentialul economic al zonei, concurenta directa si indirecta”, a explicat Dan Dobrota.

Francizarea unui magazin tip Bronze presupune un nivel investitional mai mic, fata de francizarea unui magazin tip Platinum, care presupune cel mai inalt nivel investitional. Acest model se preteaza la francizarea magazinelor EuroGSM existente.

Trecerea de la un nivel la altul este dictata in special de piata, a explicat directorul de marketing.

EuroGSM isi propune atragerea in sistemul de franciza a partenerilor stabili ai companiei, a dealerilor Orange “mai mici”, dar si a investitorilor care doresc sa deschida si sa opereze un magazine in franciza, a spus oficialul citat.

“Acest model presupune deschiderea de noi magazine EuroGSM in locatii care au potential pentru acest tip de business. Deci, francizarea magazinelor noastre se adreseaza atit propriilor angajati, cit si candidatilor externi sau dealerilor independenti existenti pe piata de profil”, a explicat Dan Dobrota.

Investitorii care doresc sa opereze un magazin in franciza EuroGSM beneficiaza de promovarea la nivel national a brand-ului si a produselor comercializate, suport logistic, sprijin si consultanta ABE , gestionarea centralizata a stocurilor de marfa , acordarea unei limite de credit, dar si de sigla si de Know-how-ul companie, a precizat Dan Dobrota.

Pe scurt, franciza EuroGSM ofera un sistem axat pe doua componente: contract de management pentru care se percepe o taxa de intrare, si un un contract de franciza clasica. Taxa de intrare in franciza si redeventele se stabilesc in functie de tipul de sistem de franciza. Cheltuielile pentru amenajarea spatiului, achizitonarea echipamentelor variaza, in functie de magazin, intre 20.000 si 40.000 de euro. Taxa de publicitate este 2% din cifra de afaceri.

Euro-GSM a fost fondata in 1997, cand fondatorii companiei au deschis la Cluj-Napoca primul magazin specializat in telefonie mobila din regiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri