Gradinita, scoala si afterschool sau Ioanid, un proiect ce a necesitat o investitie totala de 350.000 euro, pe care fondatorii estimeaza ca o vor amortiza in trei ani, si care are ca principal scop obtinerea acreditarii din partea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii.
Ioanid propune o abordare educationala noua, printr-un sistem bazat pe metode moderne. Cadrele didactice vor asigura elevilor experiente de invatare bazate pe o abordare educationala noua, dar conforma Curricumului National Romanesc.

Fiecare prescolar sau scolar va dispune de un pachet de studiu personalizat, adaptat potentialului sau fizic si intelectual, investind in copil cunoastere, responsabilitate si excelenta.

“Ioanid propune redescoperirea valorilor incontestabile ale sistemului de invatamant privat din perioada interbelica si asezarea lor intr-un context modern, de influenta occidentala, folosindu-ne de cele mai noi si inovatoare metode si tehnologii.

Proiectul Ioanid a pornit de la locatie, o zona arhitecturala unica pe strada Polona la numarul 4, in vecinatatea parcului cu acelasi nume. De aici s-a nascut si denumirea unitatii scolare, in memoria librarului Gheorghe Ioanid”, spune directorul administrativ, Anca Biris, care are studii in psihologia infantila.

Ioanid - Gradinita, Scoala si AfterSchool functioneaza sub patronajul Fundatiei Blue Planet, preluata din punct de vedere legal pe un contract de 10 ani de Anca Biris si Razvan Petrovici. Cei doi actionari au fiecare o participatie de 50% in finantarea afacerii.

Proiectul a necesitat o investitie totala de 350.000 de euro. Suma reprezinta investitii in lucrari de renovare si amenajare a structurii cladirii, dotari materiale necesare bunei functionari a unitatii de invatamant precum rechizite, mobilier pentru scoala si gradinita, amemajarea salii de IT, utilarea bucatariei, amenajarea salii de sport, achizitionarea unui pian pentru sala de muzica.

“Intreg proiectul este o provocare, fiecare pas pe care l-am facut in obtinerea de autorizatii ne-a solicitat foarte mult. Important este sa ai rabdare si sa urmaresti intocmai metodologia propusa. Ne-am dorit sa gasim furnizori romani si straini cu care sa lucram pentru a asigura o baza materiala moderna, am vrut sa aducem pedagogi vorbitori nativi de limba engleza si franceza, dar cel mai important, am reusit ca in bucataria proprie sa existe numai preparate 100% naturale, avizate bio”, adauga Biris.

Gradinita va avea trei grupe de copii, iar tarifele variaza intre 1.800 si 2.350 lei/luna, iar scoala va functiona cu clasele 1 si 3 si costa 2.000 lei pe luna.

Obiectivul Gradinitei si Scolii Ioanid este obtinerea acreditarii din partea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii peste patru ani. Pentru atingerea acestui obiectiv, programul fiecarui copil va cuprinde activitatile standard incluse in Curricumul National pentru Invatamantul Prescolar si Scolar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri