Colin Powell, Donald Trump sau regele Abdulah II sint citeva dintre personalitatile intervievate de Kimberly Hartman si de echipa sa pe care o coordoneaza in cadrul Oxford Business Group.
A studiat Relatii Internationale si Economie in cadrul Universitatii din Michigan, apoi la Universitatea Berkeley din California. Am inceput sa lucrez la modul serios imediat dupa terminarea facultatii. Mi s-a parut firesc sa urmez aceasta cale, spune Kimberly Hartman. In virsta de 25 de ani, ea este in prezent Country Director la Oxford Business Group, companie britanica specializata in analiza si cercetare. A ajuns in companie in 2004, dupa ce anterior a condus activitatea de cercetare asupra economiei argentieniene in urma crizei economice din 2001. Datorita experientei mele din Argentina, am primit in cadrul grupului pozitia de Country Director, precizeaza ea. Din aceasta pozitie, ea supervizeaza cercetarile, analizele si interviurile pentru cel mai complex ghid de analiza economica, politica si sociala. Acest context a adus-o in fata unor personalitati publice romanesti printre care Razvan Ungureanu, Calin Popescu Tariceanu, Codrut Seres, Sebastian Vladescu sau Mugur Isarescu.

In misiune sase luni pe an

Practic, noi mergem in tarile emergente din Europa de Est, Africa, Asia si America de Nord si intreprindem cercetari asupra mediului economic si politic local. Apoi, publicam un ghid amanuntit, complex si concis despre peisajul economic si politic local, sub brandul Emerging Market Series, precizeaza Hartman. Country Directorul conduce o echipa de sase analisti profesionisti, misiunea lor fiind aceea de a lua pulsul tarii in care se afla. In fiecare tara, acestia ramin pentru o perioada de sase luni si intervieveaza personalitati politice si economice, de la sefi de stat, prim-ministri si ministri pina la reprezentanti ai comunitatii de afaceri. In aceste sase luni, echipa respectiva realizeaza de obicei 250 de interviuri, in medie cam 41 de interviuri pe luna, dupa care le analizeaza, trage concluziile, pentru ca la final sa publice cunoscutul ghid. Este o munca grea, insa avem satisfactia ca publicatiile Emerging Series sint consultate de catre reprezentanti ai mediului de afaceri, de catre organizatiile guvernamentale si nonguvernamentale. Mai exact, 70% dintre cititorii nostri sint CEO, PDG sau ocupa alte pozitii de top management, spune Hartman.

Prima misiune

Rolul ei, in calitate de Country Director, este acela de a asigura succesul proiectului in tara pe care o coordoneaza. Totodata, ea este cea care se ocupa de buget, dar si de mentinerea si dezvoltarea relatiilor cu clientii deja existenti, dar si cu cei noi. Pe linga asta trebuie sa asigur accesul la oamenii de care avem nevoie pentru a ne face analiza, spune ea.

Prima misiune a lui Kimberly Hartman in cadrul Oxford Business Group a fost Malaiezia, dupa care a urmat Bahrain. In Romania a venit in urma cu cinci luni impreuna cu echipa. In acest moment putem spune ca aproape ne-am terminat misiunea. Urmeaza ca in curind sa publicam a patra editie de Emerging Romania, o analiza completa a economiei si industriei din Romania. Pe viitor, voi merge probabil in Bulgaria, insa astept decizia oficiala a Consiliului de Administratie al OBG, spune ea.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4605&art=366&cHash=4353d610ad

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri