Numarul turistilor care au vizitat Egiptul in primul trimestru al acestui an a scazut cu 46% fata de perioada similara a anului trecut, din cauza revoltelor populare care au rasturnat regimul presedintelui Hosni Mubarak, transmite Reuters, citand datele oficiale.
Miscarile sociale care au inceput pe 25 ianuarie au determinat ambasadele sa emita avertismente si sa-si sfatuiasca cetatenii sa evite calatoriile in Egipt, iar multe companii de turism au anulat sejururile in tara nord-africana, arata Mediafax.

Turismul este una dintre cele mai importante surse de valuta din economia egipteana.

Rezervele de valuta ale statului au scazut in aprilie la 28 miliarde de dolari, cel mai redus nivel din ultimii patru ani.

"Industria turismului este inca afectata de evenimentele recente din Egipt, cauzand un declin abrupt al numarului de turisti, care a coborat la 1,9 milioane", potrivit agentiei oficiale de statistica.

Economia Egiptului s-a contractat in primul trimestru cu 7% fata de aceasi perioada a anului trecut, iar FMI anticipeaza ca economia tarii va creste in acest an cu numai 1%, fata de 5,1% in 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri