Boeing a livrat prima aeronava 787 Dreamliner, in valoare de 200 de milioane de dolari, indelungatul proiect care a suferit trei ani de amanari si a costat cateva miliarde de dolari devenind in sfarsit realitate, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Avionul construit din materiale usoare poate asigura operatorului economii de 20% la consumul de carburant, potrivit Boeing, si ofera mai mult confort pasagerilor datorita unei mai bune circulari a aerului si hublourilor mai mari, a caror transparenta poate fi controlata electronic.

Primul 787 Dreamliner a fost livrat duminica grupului japonez All Nippon Airways, cu trei ani mai tarziu decat termenul stabilit initial, dupa mai multe amanari care au costat Boeing miliarde de dolari.

Aeronava a fost sarbatorita cu doua zile de petreceri la fabrica din Seattle unde a fost asamblata si va pleca marti spre Japonia, pentru a intra in exploatare pe 26 octombrie.

All Nippon intentioneaza sa "faca rulajul" avionului pe rute interne inainte de a-l introduce pe zboruri internationale, inclusiv spre Frankfurt.

Autonomia aeronavei este cu 52% mai indelungata decat modelul pe care il va inlocui, Boeing 767, construit dupa un design traditional din metal, desi consuma cu 20% mai putin carburant, potrivit unui director al companiei japoneze.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri