Cei care vor sa economiseasca bani pot merge in concediu in strainatate in lunile iunie si septembrie. Preturile sint mai mici, iar vremea este buna.
Cei mai multi dintre cei care opteaza sa mearga la mare, in tara sau in strainatate, aleg lunile iulie si august. In cazul destinatiilor externe, regula conform careia trebuie sa mergi la mare in iulie sau in august nu este valabila.

In statiuni din tari precum Spania, Turcia sau Grecia, cele mai populare destinatii pe piata romaneasca, se poate petrece un concediu in cele mai bune conditii si in afara virfului de sezon. Astfel, lunile iunie sau septembrie se pot dovedi alegeri inspirate, in conditiile in care soarele este suficient de puternic pentru a sta la plaja, iar apa marii destul de calda pentru a face baie.

Alegere buna

Operatorii de turism considera ca alegerea acestei perioade pentru a merge in concediu nu trebuie considerata un risc daca se opteaza pentru destinatii in care in general este foarte cald, iar sezonul turistic nu tine doar doua-trei luni, ca in cazul litoralului Marii Negre. In Grecia, Turcia sau Spania, sezonul turistic incepe din luna aprilie si se termina la sfirsitul lunii octombrie, spune Doina Grigoras, agent de turism la Go Travel. Daca se alege luna mai, clientul isi asuma riscuri legate de vreme.

La inceputul lunii iunie este cald si bine peste tot: si in Grecia, si in Turcia, si in Spania. Cei care aleg aceste luni pot obtine reduceri, deoarece pentru primele plecari operatorii lanseaza oferte, spune Mircea Vladu, directorul agentiei Prestige Tours. Sint mai multe avantaje. A alege o excursie in iunie sau in septembrie este avantajos, si asta nu numai pentru ca pretul pachetului de servicii este mai convenabil. Temperatura aerului si a apei sint placute, iar pe de alta parte se evita aglomeratia din virf de sezon, spune Cristina Irimia, director de marketing la JInfo Tours.

Economie pe spinarea grecilor

Economiile care se fac nu sint de neglijat. In luna iunie, un pachet care include o saptamina de cazare cu mic-dejun la un hotel de trei stele din Paralia Katerini costa pina in 120 de euro, in vreme ce in virf de sezon pretul urca pina la 240-250 de euro. In cazul in care se opteaza pentru transportul cu avionul, pretul este de 210-220 de euro la inceputul sezonului si de aproape 300 de euro la mijlocul lunii august. Concediile in insulele grecesti sint mai scumpe.

Astfel, in Creta, la inceputul lunii iunie, un sejur care include sapte nopti de cazare cu demipensiune la un hotel de trei stele si transport cu avionul costa in jur de 300 de euro. In virf de sezon, acelasi pachet costa 480-500 de euro. In Cipru, o vacanta la inceputul sezonului turistic intr-un hotel de trei stele din Limassol costa 80 de euro, in vreme ce in virf de sezon se ajunge la 520 de euro.

Bani mai putini

Si cei care aleg Turcia vor avea parte de preturi mai blinde in lunile iunie si august. Astfel, un sejur care include sapte nopti de cazare cu demipensiune intr-un hotel de patru stele din Kusadasi costa in jur de 380 de euro in aceasta perioada, in vreme ce, in virf de sezon, pretul urca pina la 440 de euro. In ceea ce priveste Spania, in Mallorca, un sejur tot cu sapte nopti intr-un hotel de trei stele, tot cu demipensiune, ajunge la peste 500 de euro in iunie si septembrie si in jur de 600 de euro in virf de sezon. In ambele cazuri este inclus si transportul cu avionul. Un calcul simplu arata ca economia care se realizeaza este cuprinsa intre 60 si peste 180 de euro pentru o persoana, lucru deloc de neglijat.

Varianta autohtona

Si operatorii din Romania au lansat pachete promotionale pentru aceasta perioada. Astfel, pentru litoral este programul O saptamina la mare, care se va derula intre 1 mai si 15 iunie. Sase nopti de cazare intr-un hotel de doua stele vor costa 119 RON. Cei care vor un hotel de trei stele vor plati pentru un sejur 149 RON.

ANTREC a lansat Vacanta la tara, care se va derula in perioada 3 mai - 16 iunie. Pentru cinci nopti de cazare, o persoana care va opta pentru o pensiune de doua margarete va plati 135 RON.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5343&art=12904&cHash=828dd1e73e

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri