Directia Apelor Dobrogea - Litoral a dat publicitatii, sambata, un raport privind starea plajelor conform caruia in doar doua luni de la inceperea licitatiilor, pentru inchiriere a plajelor catre operatorii privati, au fost contractati 1.176.515 metri patrati de plaja, adica aproape dublu decat anul trecut, suma incasata fiind de 6,981 milioane lei (70 miliarde lei vechi), adica de peste trei ori mai multi bani decat in anul 2005, informeaza Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA).

In urma licitatiilor din data de 3-7 aprilie 2006 si 3-5 mai 2006, peste 70% din contractele de inchiriere au fost incheiate, adica 20 sectoare din totalul de 33 de sectoare publicate in Ordinul 222/2006.

Potrivit reprezentantilor de la Directia Apelor Dobrogea - Litoral, citati de Rompres, actiunea de inchiriere a plajelor catre operatorii privati, demarata in luna martie a acestui an s-a desfasurat cu succes, avand in vedere ca in tot anul 2005 suprafata contractata a fost de 761.791 metri patrati iar valoarea suprafetelor inchiriate a fost de 1,938 milioane lei (peste 19 miliarde lei vechi).

Conform HG 241/2006, jumatate din sumele incasate in acest an din inchierea plajelor se vireaza la bugetul de stat. Cealalta jumatate, adica 35 miliarde lei vechi, va fi folosita in exclusivitate in vederea sustinerii activitatilor de protectie, conservare si reabilitare a plajelor. La randul sau, Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor a alocat in 2005-2006 investitii de 435,1 miliarde lei vechi pentru litoralul romanesc.

Cea mai mare parte din acesti bani (300 miliarde lei vechi) au fost utilizati pentru "Amenajarea complexa pentru atenuarea viiturilor si refacere plaja si faleza Costinesti", din care s-au efectuat pana in prezent lucrari de 160 miliarde lei vechi. Au mai fost alocati 31,5 miliarde lei vechi pentru stoparea eroziunii in zona Jupiter - Venus si 7,6 miliarde lei pentru pregatirea de proiecte pentru refacere plaja si consolidare faleze in Constanta si Eforie, restul banilor fiind alocati pentru lucrari in zona baltii Tuzla si in sectorul Nord Midia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri