Pentru cei care doresc sa viziteze marile capitale europene sau statiuni exotice care le par prea scumpe in sezonul de primavara-vara, ofertele din extrasezon reprezinta o ocazie excelenta. Turistii pot vizita acum orase ca Praga, Paris, Geneva sau Viena cu bilete de avion mai ieftine si cazari la aproape jumatate de pret. Pentru grupuri, agentiile de turism organizeaza chartere cu tarife reduse, iar pentru persoanele care doresc sa afle misterele Tarii Sfinte, 2005 vine cu o veste buna: dupa trei ani, Israelul si-a redeschis portile pentru turisti.

Perioada cuprinsa intre inceputul lunii ianuarie si mijlocul lunii martie este propice pentru vizitarea unor locuri care, in restul anului, sint prea scumpe. Astfel, o vizita in capitala ceha, Praga, costa acum aproximativ 300 de euro (trei nopti cazare la hotel de trei stele cu mic dejun inclus, transport cu avionul, oferta CMB Travel), iar pentru o calatorie cu parfum oriental la Istanbul platiti 108 euro (patru nopti cazare la hotel de trei stele cu mic dejun inclus, transport cu avion charter, oferta Paralela 45). Cei care nu au vazut Parisul pot opta pentru oferte incepind de la 350 de euro. Tinind cont de faptul ca biletul de avion in aceasta perioada costa 199 de euro (oferta CMB Travel), turistii pot alege hoteluri de trei stele la aproximativ 70 de euro camera dubla pe noapte sau hoteluri de doua stele, unde camera costa aproximativ 60 de euro. Cu 387 euro de persoana, turistii pot merge in excursie la Paris, aceasta incluzind trei nopti de cazare (loc in camera dubla cu mic dejun) si transport cu avionul (nu sint incluse in pret taxele de aeroport: 50 euro/persoana si asigurarea medicala, oferta Romantic Travel).

Perioada de dupa Sarbatori este foarte atragatoare si pentru pasionatii (mai bine zis pasionatele) de cumparaturi. In aceasta perioada, recomandam turistilor Madridul si Milano deoarece sint reduceri extrem de mari in magazine, dar si la intrarea in obiectivele turistice, spune Roxana Balcescu, director executiv CMB Travel. In aceasta luna, o vizita de patru zile la Milano, cu trei nopti de cazare la hotel de trei stele, mic dejun si transport cu avionul, costa 300 de euro.

Israelul, redeschis turistilor

Cea mai buna veste a anului este redeschiderea granitelor Israelului pentru turisti. Dupa trei ani in care, din cauza framintarilor politice si a amenintarilor externe, accesul vizitatorilor a fost ingradit, masurile de securitate si reluarea circuitelor de catre toate tarile au incurajat si o agentie de turism romaneasca sa organizeze o vacanta in Tara Sfinta. Incepind cu 15 ianuarie, in fiecare saptamina, Prestige Tours va organiza circuite in Israel, la pretul de 595 euro de persoana. Tariful destul de mic se datoreaza faptului ca zborul se efectueaza cu o cursa charter. In costul excursiei mai sint incluse cinci nopti de cazare cu demipensiune la hotel de trei stele (trei nopti in Ierusalim, doua nopti in Tiberias), transport cu autocar de lux, ghid vorbitor de limba romana si vizite la obiective. Traseul excursiei include Tel Aviv, Caesarea, Haifa (unde se viziteaza renumitele Gradini suspendate), Galilea, Muhraqa (loc de sacrificiu si locul unde Profetul Elijah a invins Falsii Profeti Baal), Tiberias, Cana (cu oprire la Marea Galileii, locul unde Iisus a calmat furtuna si a mers pe apa), Capernaum, Tabgha (pentru vizitarea Bisericii Fericirii Depline, unde Iisus tinea predici), Valea Iordanului, Jericho, Ierusalim, Bethleem (unde se viziteaza casa Fecioarei Maria si mormintul Martei si al lui Lazar), Ein Karem, Qumran, Marea Moarta. Din Romania, ultimul grup de turisti a plecat in Israel in 2002, spune Mircea Vladu, director general Prestige Tours.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri