In timp ce agentiile de turism il vor demis pe Ovidiu Marian, ministrul Berceanu l-a felicitat.
Intr-un interviu aparut in revista Capital, Ovidiu Marian (foto), seful Autoritatii Nationale pentru Turism, a criticat aspru managementul de pe litoral, precum si cel practicat de agentiile de turism, pe care le-a numit o fosta florarie sau un fost chiosc de ziare in care se fac afaceri. Presedintele ANT a mai spus ca litoralul e pata neagra a turismului romanesc, pentru ca sint smecheriti oamenii de pe acolo... smecherii si tunarii aia de pe litoral, care lucreaza la negru, o buna parte din ei.

Raid cu sabii si magnati neascultatori

Problema semnalata de Marian este privatizarea defectuoasa a hotelurilor de pe litoral, care au fost achizitionate pentru a fi vindute dupa integrarea in UE cu trei-patru milioane de euro sau pur si simplu pentru a avea garantii imobiliare, in care nu investesc neaparat. Intr-un puseu de sinceritate, Ovidiu Marian a declarat ca m-am saturat de litoralul asta! si a rabufnit: Nu mai pot sa fac turismul ma-sii. Ma ... in el de turism! Sa si-l ia cine vrea sa-l conduca!.

Ovidiu Marian a enumerat citeva dintre problemele, uneori din sfera absurdului, cu care s-a confruntat si care l-au adus intr-un punct-limita: Eram pe litoral si primesc telefoane la unu noaptea ca e o discoteca cu muzica la maximum. Ma duc la 200 de metri de ea si-mi bate inima pe invers. Si care era discoteca? Doua boxe cit usa mea, noaptea, linga mare, pe nisip. Si o mare de oameni, 500 de oameni, si linga ei o mare de saci de gunoi. Muzica. Si toti, drogati. Du-te tu ca ministru la aia 500 de oameni, la DJ, si zi-le: Inchideti discoteca, ca va maninc!... Oamenii mei ma suna ca nu se mai duc sa-i verifice, ca vin aia cu sabiile... si gasesc cind intra in camera cutite pe noptiera si amenintari. Si tu mai vrei sa faci turism?. Solutia lui Ovidiu Marian: Impuscati!.

Micula asteapta UE

Presedintele ANT s-a mai plins si de magnatii care controleaza litoralul, amintind de fratii Micula, pe care ii doare in cot sa deschida hotelurile din Neptun... ca au cumparat un hoteloi cu 500.000 de euro si poate-l vind cu trei-patru milioane (dupa integrare - n.r.).

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=6196&art=15391&cHash=a2cc5fcb09

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri