Regiunea Centru va reprezenta Romania, in cursul lunii august, la manifestarea \"Europa in Lusatia 2006\", desfasurata sub deviza \"7 luni- 7 tari- 7 festivaluri\".
Incepand din aprilie si pana in octombrie, partenerii europeni ai companiei IBA Furst Pukler Land GmbH din landul Brandemburg se prezinta, alternativ, prin intermediul unor festivaluri culturale specifice tarii din care provin. Romaniei, reprezentata de Regiunea Centru - judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu - i-a fost rezervata luna august pentru a se prezenta, informeaza Rompres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Centru, Ioan Levitchi, chiar in debutul actiunii va fi organizata o seara culinara, unde se va putea gusta, in cadrul unui spectacol culinar, preparate traditionale, pregatite pe loc, si bauturi specifice celor sase judete componente ale Regiunii Centru. Participantii vor avea ocazia sa vizioneze filme de prezentare turistica a Romaniei, sa asculte muzica romaneasca si sa admire dansurile traditionale romanesti.

Va avea loc si o seara culturala, unde sunt asteptate aproximativ 1000 de persoane, pentru care se pregatesc puneri in scena ale mitului Dracula si ale unor povesti traditionale germane pentru copii, dar care fac referire la Transilvania. Participantilor li se vor oferi brosuri si pliante, cd-uri de prezentare, retete culinare traditionale, produse traditionale etc. in cadrul "serii" va concerta, printre altii, formatia germana "Transilvanenii", manifestarea urmand a se incheia cu focuri de artificii.

Pe tot parcursul lunii august, vizitatorii teraselor IBA vor putea achizitiona de la chioscurile amplasate special acolo produse traditionale romanesti, culinare si mestesugaresti.

Luna rezervata Romaniei pentru aceste manifestari culturale a fost pregatita de catre ADR Centru dupa un studiu al perceptiei germanilor asupra Romaniei. "Pornind de la aceste date si de la teoria conform careia oamenii tind sa-si pastreze parerile existente despre o tara, iar informatiile noi fie le ignora sau le reinterpreteaza, am incercat sa reluam mitul Dracula si apoi sa le modificam perceptia prin noile fapte, locuri si posibilitati pe care le ofera tara noastra", a declarat Simion Cretu, directorul asociatiei.

Acesta a adaugat ca "ceea ce incercam noi sa realizam prin participarea la acest eveniment este sa ii provocam pe turistii germani sa vina in regiune si in Romania, vorbindu-le despre mituri, despre gusturi, despre oameni si peisaje."

O parte din materialele de promovare au fost furnizate de Autoritatea Nationala pentru Turism. Au fost antrenate in organizare si cele sase consilii judetene din Regiunea Centru. Cheltuielile de participare si organizare vor fi suportate partial de catre ADR Centru din bugetul propriu si partial de catre partenerii germani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri