Ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Zsolt Nagy, a inaugurat la Jurilovca, in judetul Tulcea, primul punct de informare turistica realizat in cadrul proiectului "Economia bazata pe cunoastere".

Punctul de informare turistica a fost initiat cu resurse locale pe baza infrastructurii IT&C puse la dispozitie de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) si va deservi persoanele care doresc sa obtina informatii in mod rapid si eficient despre serviciile si facilitatile turistice oferite in zona.

Date despre comunitate vor putea fi accesate direct de pe portalul www.ecomunitate.ro, unde zona Jurilovca este prezentata din punct de vedere turistic, istoric, economic, educational si al traditiilor.

Biroul de informare se afla in incinta punctului de acces public la internet Jurilovca instalat de MCTI anul trecut, astfel incat turistii interesati de obtinerea anumitor informatii le vor putea afla rapid si usor, prin internet, cu ajutorul celor noua computere instalate in cadrul proiectului "Economia bazata pe cunoastere".

"Inaugurarea punctului de informare turistica reprezinta in primul rand un progres semnificativ al comunitatii locale in cadrul proiectului "Economia bazata pe cunoastere". Este un exemplu de succes al unei localitati care a inteles sa utilizeze eficient mijloacele de comunicatii de ultima generatie puse la dispozitie de MCTI pentru a se autopromova", a spus Zsolt Nagy.

Ministrul a precizat ca turistii care vor veni la Jurilovca vor obtine informatii utile direct de la punctul de informare, in timp ce persoanele interesate sa viziteze zona vor putea accesa site-ul www.ecomunitate.ro de oriunde s-ar afla, pentru a avea o imagine completa despre oferta turistica.

Numai in sezonul estival, comunitatea din zona, renumita pentru biodiversitate, este vizitata de aproximativ 500 de turisti.

Jurilovca este una dintre cele mai mari de comunitati de pescari din Romania, cu o populatie de 5.500 de locuitori. De anul trecut, localitatea face parte din cele noua comunitati incluse in faza-pilot a proiectului "Economia bazata pe cunoastere", care beneficiaza de reteaua electronica a comunitatii locale, alaturi de Albestii de Muscel - judetul Arges, Aninoasa - judetul Hunedoara, Corund - judetul Harghita, Lapusnicu Mare - judetul Caras-Severin, Ostra - judetul Suceava, Pilu - judetul Arad, Sinca Veche - judetul Brasov si Targu Lapus - judetul Maramures. Retelele conecteaza primaria, biblioteca locala, scolile si un punct de acces public la informatie (PAPI), oferind acces la internet de mare viteza.

In viitorul apropiat, proiectul isi propune sa implementeze retele electronice ale comunitatilor locale (RECL) in aproximativ 200 de comunitati dezavantajate din punct de vedere al accesului la cunoastere, oferindu-le in acest fel oportunitati de dezvoltare.
Implementarea proiectului in aceste comunitati constituie o investitie esentiala in asigurarea accesului cetatenilor la informatie, stimularea competitivitatii mediului de afaceri local si ridicarea nivelului de educatie cu ajutorul tehnologiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri