Guvernul italian se gandeste sa permita municipalitatilor locale sa introduca o taxa facultativa pentru turisti, cu o valoare de maxim cinci euro pe zi, a declarat ministrul italian al Turismului, Francesco Rutelli, transmite Rompres.

"Nu este vorba de o taxa in sensul propriu al cuvantului ci de o posibilitate oferita municipalitatilor care nu ii va afecta pe rezidenti", a explicat Francesco Rutelli in fata tour-operatorilor italieni reuniti cu ocazia Congresului national.

Potrivit oficialului italian, municipalitatile din Roma, Florenta si Venetia se gandesc sa introduca aceasta taxa, in timp ce altele, cum este Napoli, nu au intentia de a recurge la aceasta masura.

Proiectul de buget pe 2007 prevede posibilitatea ca municipalitatile sa decida singure daca aplica sau nu aceasta taxa pentru turisti, precum si posibilitatea de a scuti anumite unitati turistice, de genul hotelurilor pentru tineri, sau neaplicarea taxei in anumite perioade ale anului. Ministrul italian al Turismului a subliniat insa ca veniturile generate de aceasta taxa vor fi obligatoriu reinvestite in structurile si serviciile turistice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri