Tarom va avea incepand de la jumatatea lunii august Wi-Fi pe cele mai lungi zboruri (Barcelona, Madrid, Dubai), serviciu care va oferi gratuit calatorilor acces la o baza de date cu stiri, jocuri, muzica, filme, un magazin online unde se pot face cumparaturi cu livrare la domiciliu, chat intre pasageri, informatii despre destinatii si hoteluri.

"Majoritatea oamenilor doresc sa fie mereu conectati la informatii, indiferent de loc si timp. Avand la baza un sondaj realizat printre pasageri, din care a reiesit ca internetul este cel mai dorit serviciu pe perioada zborului, Tarom, in parteneriat cu dnata Catering, face un pas in aceasta directie introducand AirFi, cel mai mic sistem portabil de divertisment la bordul avioanelor din lume", a declarat Gabriel Stoe, director general Tarom.

Gabriel Stoe Tarom

Acest serviciu de intranet - AirFi - va fi disponibil in anii urmatori pe toate aeronavele Tarom. Serviciul este inclus contractul de catering pe care Tarom il are cu dnata Catering, companie din grupul Emirates.

Calatorii vor avea acces de pe proriile dispozitive (tablete, telefoane, laptopuri) doar dupa ce aeronava a atins viteza de croaziera. La decolare sau aterizare, sistemul nu va functiona. In timpul in care aeronavele sunt la sol, AirFi isi va face update-uri.

Chiar daca legatura se face prin Wi-Fi, AirFi nu ofera Internet in timp real, serviciu oferit doar de unele companii aeriene pe zborurile transatlantice catre Asia si America, care necesita o conexiune satelit.

Tarom Airfi

Aeronavele Tarom de 180 de locuri vor avea cate doua dispozitive AirFi, care au dimensiunea aproximativa a unei cutii de pantofi, si cantaresc 1,2 kilograme. Pentru o aeronava de 280 de locuri sunt necesare patru astfel de dispozitive. Autonomia consolei AirFi este de pana la 14 ore.

Conectarea la sistemul AirFi se face direct din browserul dispozitivului mobil, nefiind necesara instalarea vreunei aplicatii. De asemenea, interfata este scalabila oricarei rezolutii sau dimensiuni ale ecranului dispozitivului mobil (telefon, tableta sau laptop).

Operatorul aerian roman ar putea fi primul operator din Alianta SkyTeam, care va oferi Wi-Fi in aeronave. Compania are o flota de 23 de aeronave.

Tarom va inlocui doua aeronave anul acesta

Tarom vrea sa scoata din uz anul acesta doua aeronave Airbus A310, pe care le va inlocui cu doua avioane noi. Cele doua aeronave vechi mai pot zbura pana in septembrie, respectiv ianuarie.

Pretul pentru o aeronava noua este estimat la 5 milioane de dolari. Daca se va gasi un cumparator pentru avioanele vechi, acestea ar putea ajunge in servicii de transport cargo.

Profit pentru Tarom in 2016?

Compania aeriana Tarom ar putea inregistra profit anul acesta, dupa ce gradul de ocupare al aeronavelor a crescut in ultima perioada. Gradul de ocupare a fost anul trecut de 68%, iar anul acesta compania se asteapta sa creasca la 75%.

”O pierdere de 1,5 milioane de euro la afaceri de 300 milioane de euro reprezinta un indicator foarte bun. Sper sa realizam o surpriza in acest an si sa trecem pe profit”, a precizat Gabriel Stoe.

Tarom a lansat anul acesta zboruri noi catre Hamburg, Alicante si din Iasi catre Madrid. Compania Tarom opereaza peste 50 de destinatii proprii si deservite de parteneri. Flota Tarom cuprinde 23 de avioane Airbus, Boeing si ATR.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri