Covasna este prima regiune din Romania care lanseaza propriiile pachete turistice si, totodata, un web site de promovare a zonei, visiteazacovasna.ro.

Covasna are peste 160 de conace si castele, unele intrate in circuitul turistic ca hoteluri, pensiuni sau muzee, iar altele urmand a fi restaurate, atat din initiative private, cat si de catre Consiliul Judetean Covasna. In plus, Covasna are nu mai putin de 1000 de izvoare de ape minerale, cu proprietati curative, folosite in cadrul zonelor de relaxare si SPA din hotelurile din judet.

Pachetele turistice conturate de Asociatia pentru Dezvoltarea Turismului in Judetul Covasna includ vizite la mestesugari, excursii in natura, cursuri de echitatie, mese cu preparate traditionale din Transilvania sau activitati de aventura, in functie de preferintele celor care aleg sa viziteze Tinutul Conacelor.

Cat costa o vacanta in Covasna

Weekend aristocratic la castel de la 55 euro/persoana/zi

Unul dintre avantajele judetului Covasna este acela ca turistii se pot caza intr-un conac sau un castel care a apartinut nobililor maghiari.
Spre exemplu, pentru un pachet de 3 nopti la Castel Daniel cu demipensiune si o activitate la alegere - vizita la un atelier traditional de fier forjat in Talisoara, baie romantica, sedinta de masaj, inchiriere de biciclete sau plimbare cu caruta - turistii vor plati incepand de la 329 EUR/2 persoane. Pentru familii sau grupuri organizate exista si pachete speciale incepand de la 83 euro/persoana/zi, care includ, spre exemplu, si o cina in aer liber, cu foc de tabara.

All-inclusive la Pensiunea Printului Charles de la 106 euro/persoana/zi

Cei interesati de un weekend cu pensiune completa, cu activitati inedite in Tinutul Conacelor, se pot caza la Pensiunea Printului Charles din Valea Zalanului sau la Pensiunea Contelui Kalnoky din Miclosoara. Un pachet cu pensiune completa, tururi ghidate si activitati speciale (plimbare cu calul si caruta la locasul pastorilor sau la arzatoarele de carbune, vizita la mestesugari, plimbare prin padure, picnic in natura, etc.) incepe de la 212 euro/persoana/2 nopti.

Weekend de rasfat si relaxare, la spa. Pachete pentru toate buzunarele, cu cazare la pensiuni agroturistice sau pachete exclusiviste cu cazare la hoteluri de 4 si 5 stele

Pachetul economic include un sejur de 3 nopti in localitatea Baile Balvanyos, la Pensiunea Istvana - 3 stele (cu parcare si wifi). Este inclusa masa in regim de demipensiune (mic dejun si cina), intrarea la complexul Grand Santerra SPA de la Balvanyos Resort (acces la piscine, saune, baie cu aburi, salina), precum si o excursie de o zi in Tinutul Conacelor cu activitati gastronomice si vizite la mestesugari (vizita la Muzeul Haszmann Pal din Cernat, preparare paine de casa cu cartofi sau kurtoskalacs si pranz la Centrul turistic Malomkert, plus vizita si prezentare la Satul Dogarilor – Harale). Pretul sejurului este de 595 lei/persoana. Pentru cei care aleg optiunea de cazare la hotelul de 4 stele Balvanyos Resort, aflat in inima muntilor si a padurii, pretul pentru pachetul de mai sus este de 239 euro/persoana.

Potrivit lui, Claudiu Vrinceanu, secretarul de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, judetul Covasna a inregistrat o crestere a turismului de 10% fata de 2013, iar anul acesta cresterea ar putea ajunge chiar si pana la 20%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri