Directia Apelor Dobrogea Litoral (DADL) va incepe, de joi vanzarea caietelor de sarcini pentru licitatia publica privind inchirierea plajelor de pe Litoral.
Caietele de sarcini pentru cele 25 de sectoare de plaja se pot procura de la sediul DADL - Biroul Implementare Mecanism Economic din Constanta, incepand cu data de 1 februarie 2007, ora 10.00, iar pretul unui caiet de sarcini este de 50,99 lei, se mai afirma in comunicat.

"Ofertele pentru licitatie se vor depune la secretariatul DADL, in fiecare zi, intre orele 8.00 si 16.00, inclusiv in zilele nelucratoare, iar data-limita de depunere a ofertelor este 20 februarie 2007, ora 16.00", se mai spune in comunicatul DADL, potrivit NewsIn.

Deschiderea ofertelor va avea loc la sediul DADL din Constanta, la data de 21 februarie 2007, ora 10.00, pentru sectoarele de plaja Navodari, Mamaia, Cordon Eforie Nord, Eforie Sud si Eforie Sud. Pentru sectoarele de plaja Olimp, Neptun, Jupiter si Cap Aurora, deschiderea ofertelor va avea loc la data de 22 februarie 2007, ora 10.00, iar pentru sectoarele de plaja Venus, Cordon Venus si Saturn, pe data de 23 februarie, ora 10.00.

Statul a incasat, in 2006, aproape sapte milioane de lei noi din inchirierea plajelor, de peste trei ori mai mult decat in 2005, dar numarul de contracte incheiate, 19, a fost de 10 ori mai mic decat in 2005, potrivit DADL. Sezonul estival 2007 va aduce mai multa ordine in activitatile operatorilor de plaje, dupa cum promite conducerea Directiei Apelor Dobrogea-Litoral (DADL), din cadrul Companiei Nationale Apele Romane.

Ionel Manafu, directorul DADL, a precizat, pe data de 19 ianuarie 2007, ca lipsa unei legislatii clare si a planurilor urbanistice zonale a impiedicat institutia sa se impuna in fata unor operatori de plaje, care au castigat licitatiile de anul trecut. El a spus ca planurile urbanistice au fost intocmite si au primit toate avizele necesare, iar pe data de 22 ianuarie vor fi remise consiliilor locale de pe litoral, pentru a fi dezbatute si aprobate. Manafu a precizat ca, in 2006, fiecare operator a putut construi ce a dorit, iar lipsa planurilor a impiedicat DADL sa rezilieze contractele cu cei indisciplinati.

Mai mult, suspendarea autorizatiilor de construire, care permitea amplasarea de dusuri si toalete, a durat foarte putin, pentru ca un alt act normativ a anulat suspendarea respectiva. prin urmare, operatorii au avut o fereastra de numai 3-4 saptamani, in care sa poata amplasa utilitatile de plaje, iar multi au fost surprinsi de schimbarea rapida a legilor.

In schimb, majoritatea s-au grabit sa beneficieze de lipsa reglementarilor, pentru a construi baruri pe plaje, precum si sa amplaseze tot felul de alte utilaje si instalatii, printre care s-a numarat si un patinoar. Planurile urbanistice ale DADL reglementeaza numarul barurilor, toaletelor, dusurilor si chiar al sezlongurilor care se pot amplasa pe fiecare portiune de plaja, in conformitate cu ordonata 19/2006, care reglementeaza activitatile de pe plaje. Ionel Manafu a precizat ca, in acest mod, se ofera autoritatilor si temeiul clar al sanctionarii operatorilor care nu respecta legea. Directorul DADL a clarificat si problema programului de curatenie a plajelor si a promis ca nici nu se va pune problema interzicerii accesului turistilor.

Contractele incheiate intre regia Apele Romane si agentii economici care gestioneaza plajele de pe litoral vor fi reanalizate si imbunatatite, declara, pe 16 noiembrie 2006, secretarul de stat in Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, Lucia Varga.

"Vor fi reanalizate si imbunatatite contractele incheiate intre Apele Romane si agentii economici care gestioneaza plajele, pentru ca turistii sa beneficieze de conditii de plaja si imbaiere similare celor din alte tari", a declarat Lucia Varga, intr-o sedinta de lucru comuna a reprezentantilor Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) si ai Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA), pe tema pregatirii sezonului estival 2007.

Majoritatea agentilor economici prezenti la intalnirile organizate, in noiembrie 2006, de Directia Apelor Dobrogea Litoral (DADL) au solicitat reducerea pretului de inchiriere la metrul patrat de plaja si intretinerea plajelor de catre DADL. Cu privire la modalitatea de contractare a sectoarelor neatribuite la licitatia din 2006, participantii au cerut particularizarea caietelor de sarcini pe fiecare sector de plaja, in functie de caracteristicile specifice zonei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri