Hotelierii din statiunea Mamaia anunta ca numarul turistilor straini va creste cu 20-30% fata de 2006, in urma contractarilor de la ultima etapa a bursei de turism, cei mai multi dintre acestia urmand sa vina din statele ex-sovietice. Aceasta crestere se bazeaza pe un aflux de turisti din spatiul ex-sovietic, iar proprietarii de hoteluri cer simplificarea modului de acordare a vizelor pentru acesti vizitatori.

Saladin Agiacai, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, a declarat potrivit NewsIn ca numarul turistilor straini din aceasta statiune va creste, in sezonul estival 2007. El a precizat ca runda finala a bursei de turism a avut ca rezultat contractarea in regim charter a unui numar mai mare de locuri, fata de anul trecut. Saladin Agiacai a precizat ca nu are inca o cifra exacta, dar ca aceasta crestere va fi de circa 20-30% si se bazeaza pe numarul mai mare de vanzari catre turistii din tarile spatiului ex-sovietic.

Prin contractele respective, agentiile de turism garanteaza ocuparea unui numar de camere, pe o durata de 85 de zile, iar potrivit sursei citate exista unitati hoteliere care au anulat contracte de pe piata interna, pentru a vinde locurile catre ex-sovietici.

Presedintele Asociatiei Patronale Mamaia considera ca hotelierii sunt mult mai interesati de astfel de contracte, pentru ca primesc banii pe camerele vandute, chiar daca agentiile nu reusesc sa aduca un numar suficient de turisti, care sa le ocupe pe toate. In plus, avansul pentru prestatiile turistice este de 50%, platibil la data de 1 mai, restul urmand a fi achitat la 1 august. Saladin Agiacai a afirmat ca solicita autoritatilor centrale sa gandeasca un mod de acordare in regim rapid a vizelor turistice pentru vizitatorii care vin pe aceste contracte.

"Daca nu avem grija de acesti turisti, la anul se vor orienta pe alte destinatii, mult mai flexibile, precum Turcia, care le da vize la frontiera. Daca la noi dureaza 20 de zile acordarea vizei, evident ca vor prefera sa mearga in alte parti", a adaugat presedintele Asociatiei Patronale Mamaia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri