Ofertele turistice din tara vecina atrag un numar tot mai mare de romani, acestia clasandu-se pe prima treapta in clasamentul turistilor vecini din Bulgaria. Potrivit agentiei Focus, citata de NewsIn, aproape 4,4 milioane de vizitatori straini au ajuns in 2006 in Bulgaria in calitate de turisti. Dintre acestia, 1,1 milioane au fost romani.

Situatia are sanse sa se repete si in acest an potrivit cotidianului Standart. Peste 3.500 de romani vor petrece sarbatorile de Paste pe malul bulgar al Marii Negre, cotidianul amintit estimand ca 2.500 vor merge in Albena, iar alti 1.000 vor vizita statiunea Zlatni Pyasatsi.

Comparativ, tot in perioada Pastelui vor sosi in Bulgaria un numar aproximativ egal de greci, care vor cheltui in total patru milioane de euro in tara vecina. Potrivit calculelor efectuate de industia turistica locala, fiecare turist grec va cheltui in medie 1.000 de euro pentru cazare, distractie si cadouri, grecii rezervandu-si deja camere in hotelurile din Sandanski, Petrich, Melnik si Bansko.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri