Agentii economici din domeniul turismului vor putea accesa, din iulie 2007, fonduri europene de peste 2,6 miliarde de euro, pentru turismul autohton, iar gradul de absorbtie va fi ridicat, a declarat presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), Monica Barbuletiu, citata de NewsIn. Cea mai mare parte a banilor, respectiv doua miliarde de euro, va proveni din Fondul European Agricol si de Dezvoltare Rurala privind imbunatatirea calitatii vietii in zona rurala si promovarea turismului rural.

"Aceste fonduri nu vor fi delimitate pe domenii. in cadrul acestei axe vor putea fi cofinantate proiecte care vizeaza dezvoltarea turismului in zona rurala, agroturismul si turismul ecologic, precum si cele care privesc activitati non-agricole si restaurarea patrimoniului rural", a spus Monica Barbuletiu.

Potrivit acesteia, vor putea fi cofinantate si proiecte elaborate de intreprinderile mici si mijlocii. Totodata, in cadrul activitatii de promovare a Romaniei ca destinatie atractiva pentru turism si afaceri vor putea fi accesate de la UE fonduri in valoare de 127 de milioane de euro, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Proiectele dezvoltate in baza acestui fond vizeaza promovarea turismului si dezvoltarea centrelor de promovare. Restul cofinantarii, in valoare de 23 de milioane de euro, pentru aceste programe va proveni de la bugetul de stat.

A treia axa de dezvoltare a turismului se refera la promovarea durabila a turismului regional si local, in cadrul careia vor putea fi accesate fonduri de aproape jumatate de miliard de euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala, la care se adauga 60 de milioane de euro de la bugetul de stat.

"Proiectele vor viza restaurarea si valorificarea patrimoniului istoric si cultural, valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor", a explicat presedintele ANT.

In opinia acesteia, nu se cunoaste inca numarul proiectelor care vor fi depuse. "Discutiile de pana acum cu agentii economici din turism au relevat faptul ca aproape toti sunt pregatiti cu proiecte pentru accesarea fondurilor europene, astefl incat estimam ca gradul de absorbtie va fi mare, iar cofinantarea europeana va aduce un ajutor substantial pentru dezvoltarea turismului", a mai spus Barbuletiu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri