Hotelierii care detin unitati de cazare de 1, 2 si 3 stele vor da declaratii pe propria raspundere pentru autoclasificare, iar daca verificarile nu vor corespunde cu declaratiile risca sa raspunda penal, a declarat, citat de NewsIn, la Constanta, seful Departamentului de Control al Guvernului, Emanoil Negut.
El a afirmat, intr-o conferinta de presa ca in urma controalelor desfasurate de comandamentul "Parteneriat pentru Litoral" s-au conturat anumite modificari legislative care vor fi valabile de anul viitor.

Una dintre ele se refera la punctele de prim ajutor de pe plaje care vor ramane in resposabilitatea autoritatilor locale. In schimb, se vor face delimitari pentru infiintarea de puncte de prim ajutor provizorii care vor fi containere mobile care pot fi depozitate in extrasezon sau permanente care sa dispuna de utilitati si conditii mai bune si sa poata fi deschise pe timpul verii.

O alta problema este cea a conditiilor de clasificare a unitatilor de cazare. Secretarul de stat Emanoil Negut a declarat ca hotelierii care detin unitati de cazare de 1, 2 si 3 stele se vor autoclasifica prin declaratii pe propria raspundere ca indeplinesc conditiile de cazare. Negut a spus ca astfel se va asigura o mai mare responsabilitate a hotelierilor, care pot raspunde si penal daca in urma controalelor de conformitate se stabileste ca acestea nu corespund cu cele declarate.

Departamentul de Control al Guvernului mai are in vedere realizarea unui site unde vor putea fi gasite informatii legate de controalele autoritatilor si deficientele descoperite la agetii economici, astfel incat turistii sa fie informati in momentul in care isi cumpara pachetul de servicii turistice. O alta modificare se refera la unitatile de distractie.

Astfel, secretarul de stat Emanoil Negut spune ca se urmareste crearea a doua tipuri de locatie cu regim de functioare diferit pentru cele situate intre unitatile de cazare care trebuie sa fie protejate antifoic si cele aflate la distanta care nu ii derajeaza pe turistii veniti sa se odihneasca. El spune ca cele mai multe controale, dar si amenzi au fost aplicate si in ultima perioada mai multor discoteci si cluburi din Mamaia si Costinesti.

In acelasi timp, se mai urmareste uniformizarea tarifelor percepute de primarii la eliberarea avizelor, iar pentru contractele incheiate cu operatorii de plaje vor fi facute mai multe modificari care vor fi aplicate de anul viitor. Autoritatile de control spun ca se confruta in continuare cu o problema evaziunii fiscale care nu are o rezolvare pe termen scurt.

Emanoil Negut spune ca Garda Financiara si Politia economica a suspendat activitatea a 21 de agenti economici pe trei luni pentru nefolosirea aparatelor de taxare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri