O saptamana de distractie la celebra petrecere braziliana costa 1.500 de euro de persoana
La Venetia, dar mai ales la Rio de Janeiro, cuvantul de ordine in luna februarie este "Carnaval". Timp de 5-6 zile, petrecerile se tin lant pana dimineata, iar regulile exista doar pentru a fi incalcate. Initial sarbatori pagane celebrate in Roma antica, carnavalurile sunt, de fapt, petreceri grandioase inaintea postului Pastelui.

Datele lor difera de la un an la altul si se stabilesc in functie de sarbatorile religioase catolice. Primul cuvant care vine in mintea oricui se gandeste la carnavalul de la Rio de Janeiro este samba. Iar prima imagine este cea a dansatoarelor, mai degraba dezbracate, care se misca pe ritmuri nebunesti. Imbracati in costume spectaculoase, localnicii impanzesc strazile orasului si danseaza in ritmuri de samba pana la rasaritul soarelui. Scolile de samba se pregatesc tot anul pentru aceasta parada, asa ca un bilet la sambodrom ajunge si la 200 de dolari; tot atat costa si un bilet la selectul bal de la Copacabana Palace Hotel. Ideal este sa rezervati un bilet pentru marea parada de la sfarsitul carnavalului, cand defileaza scolile castigatoare.

Desi are loc intre 3 si 12 februarie, pentru brazilieni aceasta inseamna mijlocul verii, cand temperatura atinge ziua chiar si 40 de grade Celsius. Daca dispuneti de 2.000 de dolari de persoana si va ganditi sa mergeti in Brazilia, trebuie sa retineti cateva lucruri. Cu aproape 10 milioane de locuitori, Rio de Janeiro nu este un oras tocmai sigur. Este recomandat sa nu luati cu dvs. nici un fel de bijuterii, cat mai putini bani cash si cat mai multe cecuri de calatorie si carduri. Lasati pasaportul la hotel si, daca vi se cere un act de identitate, aratati o copie a acestuia. De asemenea, nu acceptati sa vi se faca cinste cu bauturi de catre persoane pe care abia le-ati cunoscut. In privinta banilor, trebuie sa stiti ca moneda nationala in Brazilia este realul, iar un dolar valoreaza aproximativ 2,4 reali. Cel mai cautat si, evident, cel mai scump hotel este Copacabana Palace, o locatie de cinci stele construita in 1923, care de-a lungul timpului a gazduit numeroase vedete. Aici, o camera costa in jur de 300 de dolari pe noapte, dar ce mai conteaza pretul, daca va ganditi ca este una din locatiile preferate de Naomi Campbell !

Pentru un somn linistit, va recomandam Cama e Cafe, o retea similara cu ANTREC, dar care ofera cazare in vilele din afara orasului. Trebuie doar sa completati initial un formular, pentru a vi se gasi o gazda compatibila cu pasiunile dvs., majoritatea proprietarilor fiind artisti, muzicieni, scriitori. Aveti o pelerina, o palarie tuguiata si o masca pe fata? Nu va mai lipseste decat o gondola pentru a fi gata sa participati la carnavalul de la Venetia. Intre 28 ianuarie si 10 februarie, Venetia arata ca si cum timpul s-ar fi oprit in secolul al XVIII-lea. Unul din lucrurile cele mai importante este sa rezervati din timp o camera cu vedere spre canale, si nu spre una din aleile intunecoase.

Cele mai importante evenimente ale acestui carnaval sunt balul mascat de la Palatul Pisani-Moretta, la care biletul costa peste 300 euro, iar costumele stil secol 18 sunt obligatorii. Daca aceasta distractie vi se pare prea scumpa, puteti lua cina - tot in costum de carnaval, evident - la Caffe Quadri (local frecventat de Stendhal, Byron, Wagner si alti scriitori celebri) contra sumei de 135 euro. Scump, nu-i asa? Dar face toti banii, intrucat "La Serenissima", cum este denumita Venetia in toate ghidurile turistice, este de o mie de ori mai impresionanta in realitate decat in fotografii. Cat despre Basilica San Marco si Palazzo Ducale, amestec de arhitectura bizantina, gotica si renascentista, ele par adevarate miraje deasupra apelor. In ultimii ani, Venetia a devenit subiectul unor planuri extravagante de protectie a orasului atat impotriva apelor, cat si a hoardelor de turisti.

Indiferent pentru care din cele doua carnavaluri optati, tineti minte ca ambele au in comun un singur lucru: explozia preturilor.

Ofertele agentiilor de turism

Carnaval la Rio - Explorer - 1.465 euro/pers. Tariful include: bilet de avion Bucuresti-Amsterdam-Rio de Janeiro, cinci nopti de cazare la hotel trei stele in Rio, mic dejun, transferuri. Oferta valabila: 3-11 februarie 2005.

Brazilia - Paralela 45 - 2.150 euro+1.600.000 lei/pers. Tariful include: bilet de avion Bucuresti-Paris-Rio de Janeiro si Sao Paolo-Paris-Bucuresti, 5 zboruri pe rute interne in Brazilia, 12 nopti cazare la hoteluri de trei si patru stele (trei la Rio de Janeiro, doua la Iguassu, una la Ouro Preto, una la Belo Horizonte, doua nopti Amazon, doua Salvador de Bahia, una la Sao Paolo), 12 mic-dejunuri, un dejun la Ouro Preto, doua pensiuni complete Amazon, transferuri. Plecare: 18.02.2005.

Carnaval la Venetia - Travel Biz - 90 euro/pers./zi cazare cu mic dejun la hotel Al Sole***, bilet de avion Bucuresti-Venetia 325 euro cu taxe incluse.

Carnaval la Venetia - Perfect Tour - 275 euro/pers. Tariful include: transport cu autocarul, trei nopti cazare la Venetia, doua nopti cazare Budapesta, mic dejun. Plecare: 3.02.2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri