Grupul spaniol BTP Ferrovial a anuntat ca a incheiat un acord de vanzare a aeroportului din Belfast, situat in regiunea britanica Irlanda de Nord, pentru 132,5 milioane de lire sterline (164 milioane euro), cu fondul de investitii ABN Amro Global Infrastructure Fund.
Cumparatorul este ABN Amro Global Infrastructure Fund, cu o participare a Faros Infrastructure Partners, iar tranzactia ar trebui sa se incheie pana la sfarsitul acestei luni, dupa cum arata NewsIn.

Directorul general al aeroportului de la Belfast, Brian Ambrose, estimase in mai pretul aeroportului la 150 de milioane de lire sterline.

Aeroportul din Belfast, cu un trafic anual de doua milioane de pasageri, fusese cumparat de Ferrovial in 2003, insa nu face parte din BAA, cea mai importanta afacere aeroportuara a Ferrovial.

In august, autoritatea de supraveghere a concurentei din Marea Britanie anuntase ca operatorul aeroportuar BAA, subsidiara a grupului spaniol Ferrovial, ocupa o pozitie anticoncurentiala si a propus vanzarea a trei dintre cele sapte aeroporturi detinute in Regatul Unit.

Institutia britanica propunea, ca solutie, vinderea a trei aeroporturi: doua dintre cele trei detinute de BAA in Londra (Heathrow, Gatwick si Stansted) si unul dintre cele doua detinute in Scotia (Edinburgh sau Glasgow).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri