Aeroportul Otopeni estimeaza ca fluxul de pasageri va creste cu pana la 30% pe perioada de doua saptamani cat va fi inchis pentru lucrari Aeroportul Baneasa, au declarat reprezentantii aeroportului.
"Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB) dispune de logistica necesara transferului temporar in perioada 29 septembrie-12 octombrie, al curselor de pe Aeroportul Baneasa pe AIHCB, fapt confirmat in cadrul intalnirilor care au avut loc cu reprezentantii companiilor de handling, catering, refueling si ai ROMATSA" a declarat seful serviciului relatii publice al Aeroportului Otopeni, Mihaela Chiril, citat de NewsIn.

In contextul mutarii temporare a traficului aerian de pe Aeroportul Baneasa pe Aeroportul Henri Coanda s-au luat urmatoarele masuri: alocarea dinamica si monitorizarea curselor pentru folosirea optima a resurselor aeroportuare; suplimentarea personalului pentru acoperirea varfurilor de trafic; aplicarea de proceduri speciale de operare pentru marirea capacitatii operationale; efectuarea de revizii suplimentare ale tuturor sistemelor tehnice.

Astfel, a precizat Mihaela Chiril in urma analizei programului de zbor al curselor aeriene care vor opera temporar pe AIHCB estimam o crestere a numarului de pasageri de aproximativ 25 - 30 %.

Aeroportul Baneasa va fi inchis traficului in perioada 29 septembrie-12 octombrie pentru lucrari la calea de rulare Delta, de racordare a acestei cai in pista si in platforma.

Directorul general al Aeroportului Aurel Vlaicu, stefan Mladin a precizat ca in perioada cat va fi inchis aeroportul Baneasa marea majoritate a companiilor isi vor reloca activitatea la aeroportul Otopeni sau, in functie de politica acestora, isi vor anula unele curse.

MyAir anuleaza, in perioada 29 septembrie-12 octombrie, 50% din cursele de pe Aeroportul Baneasa si le transefera pe Otopeni, in timp ce WizzAir va opera toate zborurile, au declarat marti pentru NewsIn reprezentantii celor doua companii low- cost.

"În perioada 29 septembrie-12 octombrie am anulat 50% din zboruri. Pretul biletelor va fi acelasi chiar daca taxele de pe Aeroportul Otopeni sunt mai mari. Vom avea pierderi si nu numai, cu siguranta va fi balamuc si vor fi intarzieri" a declarat pentru NewsIn directorul general al companiei MyAir, Antonio Iervolino.

Reprezentantii companiei WizzAir au spus ca vor opera, pe perioada cat Aeroportul Baneasa va fi inchis pentru lucrari, cu 260 de curse (plecari si sosiri), ceea ce inseamna ca nu reduce numarul de zboruri. Costul biletelor nu va fi afectat de relocarea curselor pe Aeroportul Otopeni si speram ca nu vor aparea intarzieri, au precizat oficialii companiei si compania aeriana Blue Air trasfera toate zborurile din 29 septembrie si pana in 12 octombrie de pe Aeroportul Baneasa pe Aeroportul Otopeni, a anuntat compania .
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri