Trenul supraincarcat lasa multimea de tineri pe peronul garii. Nu e inca ora prinzului, dar soarele arde mai rau ca niciodata. Pe drumul colbuit care urca spre Cetatea Sighisoarei, turistii par furnici grabite catre musuroi. La castel miine va fi sarbatoare si lumea incepe sa se adune intr-o forfota linistita
Body painting, recitatori, cintareti, kitsch-uri, vinzatori ambulanti, hamsii prajite, poeti, turta dulce, betivi, bere, cersetori, corturi si gura casca, toate fac parte dintr-un weekend festiv cu iz de festival medieval. Cind ajungi intr-un asemenea loc vrei sa traiesti ca pe vremuri, sa vezi cum se desfasura viata medievala intre zidurile vechi si groase ale cetatii.

Descoperi insa doua lumi paralele: prima, in care cladirile, steagurile si personajele in costume de epoca iti amintesc de Evul Mediu; a doua, contrastanta, in care masini, celulare, rockeri si aurolaci te aduc brusc in vremurile noastre.

Sighisoara este frumoasa atunci cind este pustie, atunci cind imaginatia te indeamna sa vezi domnite, cavaleri si mestesugari. Seara, zapuseala reduce la tacere multimea altminteri zgomotoasa si lasa loc concertelor de folk.


In mirosul micilor cu mustar si in zgomot de sticle ciocnite la mese, Sighisoara nu seamana decit cu un banal festival al berii... medievale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri