Compania aeriana low cost Wizz Air si-a extins numarul de zboruri din Romania cu trei noi curse, incepand din 17 decembrie 2008.
Operatorul cu tarife scazute estimeaza ca va transporta circa 140.000 de pasageri pe noile rute in 2009.

Compania opereaza trei zboruri saptamanale de la Timisoara catre Roma si Dortmund si de la Cluj-Napoca catre Paris, capitala Frantei devenind cea de-a zecea destinatie accesibila clujenilor prin intermediul Wizz Air. Totodata, compania anunta cresterea frecventei zborurilor pe ruta Timisoara-Londra Luton de la doua la trei curse saptamanale.

Conform unui anunt anterior, compania va deschide cea de-a zecea baza operationala la Timisoara in februarie 2009. In urmatorii trei ani, Wizz Air va echipa aceasta baza cu trei aeronave noi A320 si va angaja 100 de persoane, investitiile totale urmand sa depaseasca 100 milioane de euro. Dupa Bucuresti si Cluj-Napoca, Timisoara va reprezenta cea de-a treia baza a companiei in Romania.

"Aceste noi zboruri ilustreaza atat ritmul rapid al dezvoltarii Wizz Air in Romania, cat si cresterea accentuata a pietei de transport aerian low cost in general. Estimam ca pe parcursul anului 2009 vom transporta aproximativ 140.000 de pasageri pe aceste trei noi rute", a declarat Natasa Kazmer, Director Corporate Communications si Public Affairs la Wizz Air.

Wizz Air utilizeaza o flota de aeronave Airbus A320. Compania opereaza zboruri din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croatia si Romania catre numeroase destinatii din Europa si a lansat recent operatiuni in Ucraina. Wizz Air a transportat 5,5 milioane de pasageri in ultimele 12 luni.

Wizz Air a intrat pe piata din Romania in iulie 2006 si a stabilit baza operationala din Bucuresti in iunie 2007 si in Cluj, in mai 2008. Cea de-a treia baza va fi deschisa la Timisoara in februarie 2009. In prezent, compania ofera zboruri pe 24 rute din Bucuresti, Cluj-Napoca, Targu-Mures si Timisoara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri