Zona Parang-Petrosani din judetul Hunedoara a fost atestata ca statiune turistica de interes national, potrivit unei hotarari de Guvern publicate in Monitorul Oficial.
"Se aproba atestarea zonei Parang-Petrosani, judetul Hunedoara, ca statiune turistica de interes national", se arata in documentul aparut in Monitorul Oficial.

Proiectul domeniului schiabil din Parang prevede instalatii de cablu pe o lungime de 16 km, din care 8,5 km va fi numai traseul telegondolei ce va lega municipiul Petrosani de Parang. Lungimea partiilor va creste de la 3,8 km, la 23,6 km, numarul telescaunelor va creste la sase, iar pentru asigurarea zapezii se va crea un lac artificial de 55.000 metri cubi de apa, necesar producerii de zapada artificiala.

Investitia reprezinta o alternativa la industria miniera si are scopul dezvoltarii turismului in Valea Jiului prin atragerea unui numar de 200.000 de turisti pe sezon. Suma pentru dezvoltarea acestui proiect a fost estimata la aproximativ 80 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri