3 / 7

In caz de accident cu anvelope de vara asigurarea RCA ramane valabila

Daca autoturismele implicate intr-un accident pe un segment de drum acoperit cu zapada au anvelope de vara asigurarea RCA (obligatorie) ramane valabila, cea CASCO (facultativa) ar putea sa nu acopere toate costurile.


Companiile de asigurari vor acoperi integral daunele in cazul asigurarii RCA chiar daca masinile au pneuri de vara.


In cazul CASCO, unele companii de asigurari au o conditie in contract care spune ca asiguratul este obligat sa aiba anvelope de iarna pentru a fi despagubit integral. Daca acesta a circulat cu roti de vara se aplica o franciza de 30%, deci asiguratorul plateste 70% din costul reparatiei.


Daca un autovehicul cu roti de vara va bloca un sector de drum unde este zapada, pe langa sanctiunea contraventionala va fi obligat sa achite costurile aferente interventiei de degajare a sectorului de drum afectat in cel mult 15 zile.


In cazul unui accident asigurarea obligatorie de raspundere civila (RCA) va trebui sa acopere si costurile pentru degajarea portiunii de drum afectat. In situatia in care limitele de despagubire stabilite prin contractul de asigurare obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule nu acopera in totalitate prejudiciul produs, administratorul drumului notifica conducatorului auto vinovat de producerea accidentului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri