3 / 4

Cele mai importante mutari din resurse umane

Piata fortei de munca a consemnat anul trecut 12 mutari importante la nivelul directorilor de resurse umane, potrivit datelor centralizate de Wall-Street.ro cu ajutorul HR Club, organizatia profesionistilor de resurse umane din Romania.

Printre cele mai spectaculoase schimbari de anul trecut se numara plecarea lui Florin Tataru, 32 de ani, de la producatorul de materiale de constructii Ruukki Romania la furnizorul si distribuitorul de energie electrica Enel Romania. De asemenea, Ruxandra Stoian, 42 de ani, unul din cei mai cunoscuti specialisti in resurse umane de pe piata locala, fost partener si director deservicii de consultanta in resurse umane in cadrul companiei de audit si consultanta PricewaterhouseCoopers (PwC) Romania a fost numita partener in cadrul PwC Rusia.

La capitolul promovari intra si Simona Popovici, fostul director pentru Romania si Moldova al Coca Cola HBC, care a preluat functia de director of rewards al Coca – Cola Hellenic si a fost nevoita sa transfere in Grecia. Mutarea, anuntata inca din septembrie 2010, a devenit activa la inceputul acestui an.

Postul lasat vacant de Popovici a fost preluat de Simona Simion – Popescu, care anterior a coordonat activitatea de resurse umane pentru Xerox Europa Centrala si de Est, Israel si Turcia.

In ciment, Gabriel Matauan, directorul de resurse umane al producatorului de ciment Lafarge Romania, subsidiara locala a grupului francez Lafarge, a parasit organizatia in care se afla din 2004 pentru a se alatura companiei miniere Rosia Montana Gold Corporation (RMCG).

In farma, operatorul de servicii medicale Centrul Medical Unirea (CMU) a recrutat-o pe Crina Ilie pe functia de HR manager. Anterior, ea a lucrat pentru Genpact, furnizor de servicii de business si solutii tehnologice, pe pozitia de HR assistant vice president (AVP) Europe.

La inceputul anului trecut, Monica Bolocan, directorul de resurse umane al Strauss Romania (producatorul Doncafe), a fost recrutata de producatorul de bere Bergenbier pe o functie similara.

De asemenea, Dana Barbu, fostul HR manager al Provident Financial Romania, a trecut la conducerea departamentului de resurse umane al Bank of Cyprus.

Celelalte companii care au operat modificari in departamantele de resurse umane sunt Signal Iduna (asigurari), Chipita (industria alimentara), Romsys (furnizor de solutii informatii), Colas (constructii), Volksbank (industria bancara si Prodal 94 ( producatorul Stalinskaya).

“Functia de HR este in continua schimbare si transformare. Daca pana de curand resursele umane insemnau doar recrutare si payroll, companiile au dezvoltat din ce in ce mai mult acest segment si au nevoie de oameni extrem de pregatiti. In masura in care anumite companii ating un grad de dezvoltare care sa necesite schimbarea directorilor de HR, atunci acest lucru se va intampla si in 2011”, spune Marius Precu (foto), senior client partner in cadrul biroului local al retelei de executive search Amrop.

El adauga ca schimbarea unui director de resurse umane in vreme de criza economica poate sa fie in lucru bun in cazul in care inlocuirea are la baza criterii ce tin de performanta.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri