2 / 5

Praktiker reincepe ofensiva pe piata de bricolaj: vrea 45 de magazine in doi ani

Cu un business puternic afectat de criza, cand vanzarile s-au prabusit de aproape trei ori la nivelul anului trecut fata de varful atins in 2008, nemtii de la Praktiker au simtit pe propria piele cum afacerile din Romania se indreptau spre insolventa, astfel ca au decis vanzarea operatiunilor locale si din regiune. In luna februarie a anului Praktiker primea o veste cat o salvare, operatiunile locale fiind achizitionate de catre omul de afaceri turc Omer Susli.


O data cu achizitia Praktiker, Omer Susli a inceput un amplu proces de rebranding si repozitionare, ba mai mult a demarat chiar un proces de regandire strategica in Romania.Cu 27 de magazine la nivelul intregii tari si fara nicio unitate deschisa in ultimii ani, Praktiker a trecut ultima perioada prin schimbari majore, insa Omer Susli are in plan ca in urmatorii doi ani sa isi extinda operatiunile la nivel local cu inca 18 magazine, de la 27 cate detine in prezent, la 45 pana in 2016. Parte a acestei strategii va fi demarata inca din acest an, cand omul de afaceri planuieste sa deschida doua noi unitati Praktiker – in Targu-Jiu si la Giurgiu.


„Pana la finalul anului 2014 suntem increzatori ca vom reusi sa ne repozitionam. Intentionam sa crestem profitabilitatea magazinelor existente, mai mult, ne dorim ca in urmatorii doi ani sa extindem reteaua la 45 de magazine. In mai putin de doua luni, vom deschide magazine in Giurgiu si Targu-Jiu” , a declarat Omer Susli, proprietarul Praktiker.


Potrivit datelor furnizate de companie, Praktiker va inaugura prima unitate in luna octombrie, la Targu Jiu, pentru ca magazinul din Giurgiu sa fie deschis spre finalul anului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri