2 / 4

Masterul in strainatate un plus la angajare

Spre deosebire de cursurile masterale efectuate in universitati din Romania, diplomele de master obtinute in strainatate cantaresc semnificativ in decizia de angajare, spun angajatorii si recruiterii.

“Diferenta intre studiile din afara si cele din tara tine de componenta practica pe care studentul are posibilitatea sa o exerseze in strainatate. Structura masterelor din Romania inclina balanta inspre partea teoretica, pe cand studentii care fac master in afara tarii beneficiaza de intrenship-uri si participa activ la proiecte universitare practice”, explica Mihaela Feodorof, managing partner al companiei de consultanta YourWay.

“O perioada de studiu petrecuta in strainatate poate conta foarte mult la angajare, foarte multe comparii fiind interesate sa vada in CV-ul candidatului o anumita experienta internationala”, spune Bogdan Kochesch, Business Development Manager in cadrul grupului Educativa, organizatorul targurilor educationale Romania International University Fair (RIUF) si Romanian International Master MBA Exhibition (RIMME).

Adina, absolventa de studii masterale la London Business School, povesteste ca numele universitatii a contat in momentul angajarii intr-o firma de consultanta financiara. “La interviu, in momentul cand s-a uitat pe CV, managerul a apreciat ca universitatea londoneza este una de prestigiu si cred ca a cantarit in decizia de a ma angaja”, spune aceasta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri