3 / 6

Florin Andronescu, Sanador: Ministerul vrea sa declanseze hemoragia medicilor catre strainatate

"Reactia este pripita si specifica unui om care este, probabil, neinformat", este de parere Florin Andronescu (foto), fondatorul clinicilor Sanador, referindu-se la proiectul de lege propus de Attila Cseke.

Andronescu argumenteaza ca in conditiile in care in toata Europa medicii sunt liberi sa lucreze asa cum doresc, daca Romania va alege sa fie "mai cu mot", atunci rezultatul va fi "dezastruos". "Exista medici care au ales deja sa lucreze in sistemul privat. Daca aceasta lege va fi aplicata, atunci ea nu va reusi decat sa incurajeze emigratia si de aici nu va avea nimeni de castigat", este de parere omul de afaceri.

Sintetizand, Andronescu se refera la proiectul de lege ca o situatie de tip "lose-lose" (toate partile pierd), dar afirma ca exista o solutie pentru operatorii privati: importul de medici. "Sunt medici romani care lucreaza in strainatate si care vor sa se intoarca sau chiar medici de alte nationalitati, piata muncii este libera", declara fondatorul Sanador.

In plus, acesta afirma ca este convins ca vor fi destul de multi medici care vor "emigra" spre sistemul privat pe masura ce si acesta va avea mai multe spitale.

"Problema nu este cu medicii care lucreaza part-time la privat. Guvernantii ar trebuit sa se uite spre alte zone, dar nu vor sa se uite. Ca de exemplu, sa se uite cu atentie la achizitii, care consuma fonduri", mai spune Florin Andronescu.

Florin Andronescu este unul din cei mai cunoscuti antreprenori de pe piata, iar numele sau poate fi asociat extrem de repede cu business-uri ca Flanco sau Credisson, din vanzarea carora a incasat peste 20 de milioane de euro. Brokerul de asigurari private Sanas, cel de credite Kiwi Finance si reteaua de clinici medicale private Sanador, condusa de sotia sa, Doris, sunt celelalte afaceri importante ale investitorului Florin Andronescu.

Anul trecut, reteaua de clinici Sanador a realizat afaceri de aproape 10 milioane de euro.

Afla din slide-urile urmatoare ce cred: Sergiu Negut (Centrul Medical Unirea) si Anca Petca (Euromedic).



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri