5 / 6

Anca Petca, Euromedic: Efectul sigur ar fi exodul medicilor

Anca Petca (foto), presedintele operatorului de clinici private Euromedic, este de parere ca legea, daca va intra in vigoare, va adanci si mai mult prapastia dintre privat si public, provocand plecarea multor medici peste granite.

"In conditiile in care salariile medicilor de la stat au fost reduse, iar investitiile in dotari sunt mici, atunci este foarte probabil sa asistam la un exod al specialistilor", declara Petca.

Presedinta Euromedic spune ca pana acum cele doua sisteme s-au completat si ca beneficiile au fost de partea amandurora. "Mi-e frica sa nu se creeze o dusmanie, sa nu apara doua tabere: medicii de la stat, pe de o parte, si cei de la privat pe de alta", subliniaza Anca Petca.

Pe de alta parte, sefa Euromedic spune ca ratiunea ministrului Sanatatii ar fi aceea de a-i face pe medici sa se concentreze mai mult pe munca depusa in sistemul public. "Noua lege ar putea avea si efecte pozitive; cu siguranta insa unul dintre efectele negative ar fi exodul cadrelor medicale catre strainatate", conchide Petca.

Euromedic a incheiat anul cu o cifra de afaceri de aproape 20 de milioane de euro, in crestere puternica fata de cele 12,5 milioane de euro realizate cu un an inainte, pe fondul expansiunii retelei de clinici.

Euromedic International este o companie olandeza, avandu-i ca actionari pe Merrill Lynch Global Private Equity, Ares Life Sciences si Montagu. Compania opereaza 181 de centre de diagnostic si dializa in 15 tari europene. In Romania, Euromedic are opt centre de diagnostic imagistic la Arad, Constanta, Petrosani, Fundeni, Bucuresti, Medgidia, Pascani, Iasi si Focsani. La acestea, se adauga opt centre de dializa Nefromed.

La nivel global, grupul Euromedic International isi desfasoara activitatea pe cinci divizii (centre de diagnostic, centre de dializa, laboratoare de analize, teleradiologie, centre de tratament al cancerului), dar in Romania sunt prezente doar doua divizii, prin reteaua de centre de diagnostic Euromedic si reteaua de centre de dializa Nefromed.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri