1 / 5

Impozite mai mari in 2009

Viitorul guvern va fi obligat sa majoreze impozitele si taxele, daca va avea intentia sa stimuleze economia reala, avand in vedere si cheltuielile deja asumate pentru anul viitor, a declarat, la finele saptamanii trecute, Lucian Croitoru (foto), consilier pe probleme de politica monetara al guvernatorului BNR.

Astfel, cresterea impozitelor pare inevitabila in conditiile in care deficitul bugetar se va apropia de 3% din PIB la finalul lui 2008, dar masura ar veni destul de tarziu, potrivit lui Lucian Croitoru.

"Daca se doreste interventia pentru sprijinirea economiei reale cu resurse din buget, iar deficitul bugetar se apropie deja la 3% din PIB, nu ai decat doua solutii: fie reprioritizezi cheltuielile bugetare, fie cresti impozitele", a explicat consilierul pe probleme de politica monetara al guvernatorului BNR.

Croitoru a adaugat ca prima varianta este greu de aplicat, in conditiile in care, in multe sectoare bugetare, salariile sunt rigide la scadere, mai ales in termeni nominali.

"Singurul lucru care se poate face este redimensionarea sectoarelor care primesc aceste salarii si nu cred ca se poate realiza intr-un an electoral", a continuat oficialul BNR.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri