5 / 7

Romania, o poarta de intrare in Europa pentru chinezi

Relatia Romaniei cu China era foarte buna in trecut, pe vremea comunismului, atat din punct de vedere diplomatic, cat si atunci cand venea vorba despre economie, povesteste consultantul Bogdan Baltazar. Insa, prinsa in extazul generat de investitiile realizate pe plan local de companiile din Europa de Vest, Romania pare ca a uitat sa continue relatia cu China.

Economia chineza ocupa locul doi in lume, dupa economia Statelor Unite ale Alemericii, iar China este cel mai mare exportator mondial. Unii analisti vad China ca fiind viitoarea noua putere mondiala.

Analistii sustin ca Romania trebuie sa fructifice aceasta relatie si sa atraga cat mai multe investitii chineze, in conditiile in care acest stat devine tot mai puternic in lume.

“Romania este o poarta de intrare in Europa pentru chinezi. Trebuie sa ne folosim raporturile cu China si este de dorit sa atragem cat mai multe investitii chineze. Eu as incuraja investitiile chineze”, a declarat pentru Wall-Street.ro Bogdan Baltazar (foto).

Totusi, Baltazar atrage atentia ca pentru a atrage investitiile chinezilor trebuie sa le oferim si oportunitati pentru a realiza investitii in Romania. “Imi doresc sa vad investitii ale chinezilor in Romania pentru ca sunt foarte inteligenti si pot realiza lucruri productive, spre exemplu pot construe fabrici, dar pentru ei sunt foarte importante relatiile politice si economice”, afirma Baltazar.

Fostul bancher sper ca si bancile chineze o sa apara in Romania pentru ca bancile straine isi deschid afaceri in tarile in care si relatiile economice se dezvolta.

Citeste in slide-ul urmator:

Cifre-cheie pentru investitiile chineze in Romania (slide 6 din 6).


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri