3 / 5

Rolul educatiei financiare

Sanziana Maioreanu a tinut sa sublinieze ca in piata se resimte o nevoie stringenta de educare a populatiei in ceea ce priveste asigurarile de sanatate si beneficiile oferite de acestea intr-un sistem de sanatate care asteapta o reforma de 20 de ani.

“Orientarea noastra primordiala este clientul persoana fizica, pentru ca mergem pe principiul ca sanatatea este o chestiune strict individuala si o obligatie care ne priveste pe fiecare in parte. Pe de alta parte, stim cu totii ca asigurarea de sanatate este un cost suplimentar pentru un individ sau o familie si in mod normal ne confruntam cu lipsa de educatie a populatiei, cu faptul ca nu se face diferenta intre o asigurare de sanatate si abonament, de exemplu, chiar daca la nivel individual abonamentele sunt disponibile foarte rar”.

Profilul clientului companiei de asigurari Signal Iduna este o persoana cu educatie medie sau superioara, desigur in mediul urban, cu o varsta cuprinsa intre 30 si 45 de ani.

Apoi, revenind la dezvoltarea pietei de asigurari, oficialul Signal Iduna spune ca toti jucatorii din piata au probleme cu educarea populatiei din zona rurala, unde, de asemenea, exista si putine variante in alegerea partenerilor medicali.

Partenerii medicali ai Signal Iduna sunt in numar de 300, lista cuprinzand nume sonore ca Sanador, Diamed, Medsana, spitalul V. Babes etc.

“Autoritatile trebuie sa educe populatia cumva sa creasca, noi avem probleme foarte mari de penetrare a informatiei, pentru ca noi, in calitate de companie activa in zona de sanatate, suntem bine reprezentati cu precadere in zona urbana. Avem o retea medicala foarte bine dezvoltata in orasele mari, insa daca am iesit din orasele mari nu mai am unde sa-mi gasesc parteneri medicali. Ca roman, nu in calitate de reprezentant al unei companii de profil, imi doresc sa pot asigura toti romanii, dar trebuie facuta reforma, avem nevoie de infrastructura in clinici si spitale de stat ca sa avem cu cine sa colaboram”, declara Maioreanu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri