1 / 8

Becali a primit in 2013 trei condamnari definitive

Instantele romanesti au finalizat, in 2013, numeroase dosare de mare coruptie, dar si legate de crime indelung mediatizate. Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a primit, anul acesta, trei condamnari definitive, toate de la judecatorii instantei supreme. Becali a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale, aceeasi pedeapsa fiind dispusa, in cazul sau, in dosarul "Valiza". In plus, el a primit trei ani cu suspendare in dosarul sechestrarii celor care i-au furat limuzina, magistratii aplicand, in final, un spor de pedeapsa de sase luni, astfel ca finantatorul Stelei a ramas, per total, cu trei ani si jumatate de inchisoare. In prezent, Becali este incarcerat, in regim deschis, la Penitenciarul Poarta Alba.


In dosarul schimbului de terenuri au mai fost condamnati, la cate doi ani de inchisoare cu executare, fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina.


Pe lista fostilor ministri condamnati in 2013 se afla Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan, ambii "fosti" la Agricultura. In 25 februarie, instanta suprema i-a condamnat la cate trei ani de inchisoare cu executare, pentru fapte de coruptie in dosarul "Caltabosul". Conform rechizitoriului procurorilor DNA, in 13 septembrie 2007 si 23 septembrie 2007, Remes, in calitate de ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, functie detinuta la acea data, ar fi acceptat si primit produse alimentare (caltabos si tuica) in valoare de 1.500 de lei si suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorba, prin intermediul lui Muresan, in scopul favorizarii firmei SC Construct Europromt SRL Certeze (apartinand fiului omului de afaceri Gheorghe Ciorba) la castigarea a doua licitatii publice de atribuire de lucrari de amenajari funciare, prin exercitarea influentei pe care ministrul o avea asupra functionarilor insarcinati cu derularea procedurilor de achizitie publica, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare (ITRSV) Ramnicu Valcea - structura aflata in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri